Існує секрет, завдяки якому овочі при термічній обробці ніколи не втратять свій яскравий колір. Цей спосіб можна використовувати не лише для буряка, а й для варіння інших яскравих овочів, передає 24 Канал з посиланням на WomanLife.
Читайте також Здивуєтесь, але не всі вміють варити сосиски: як це робити і скільки часу
Як варити буряк, щоб він не втратив колір
Бетанін, сполука, що відповідає за яскравий відтінок цих коренеплодів, руйнується в процесі приготування. В результаті колись яскравий колір буряка тьмяніє, і на тарілці він виглядає блідим і менш привабливим.
Для покращення візуальної привабливості яскравих овочів експерти рекомендують додавати у воду для варіння невелику кількість цукру. Чайна ложка або 1,5 – 2 кубики рафінованого цукру допоможуть покращити колір ваших продуктів.
Додавання цукру в каструлю під час варіння буряка покращує його візуальну привабливість, в результаті чого страва виходить яскравою та апетитною.
А для тих, хто не хоче додавати цукор, є альтернатива. Додавання невеликої кількості лимонної кислоти або яблучного оцту у воду під час варіння буряка може забезпечити аналогічне покращення кольору без необхідності додавання цукру.
А ви знали: чому куряча грудка вийшла сухою – 2 поширені помилки.


