Для тих, кому не вдається спекти пишний торт: секрет досконалого бісквіта

26 листопада 2024, 08:33
Читать новость на русском

Пишний бісквіт – основа багатьох улюблених десертів. Він здається простим у приготуванні, але має свої секрети.

Для того, щоб спекти бісквіт, варто знати перевірений рецепт, який допоможе вам створити ідеальну основу для тортів без зайвих труднощів. Як приготувати таку випічку розповідає 24 Канал з посиланням на Pysznosci.

Цікаво Перевірений роками та поколіннями: відеорецепт пляцка "Сирна вишиванка" від Лілії Цвіт

Бісквіт

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 6 яєць;
– 1 склянка цукру;
– 1 склянка просіяного борошна;
– три чверті чайної ложки розпушувача.

Приготування:

  1. Розпочніть процес з підготовки інгредієнтів.
  2. Усі продукти повинні бути кімнатної температури, тому заздалегідь, мінімум за годину перед приготуванням бісквіта, вийміть яйця з холодильника. 
  3. Акуратно відокремте жовтки від білків і просійте борошно.
  4. Підготуйте форму для запікання.
  5. Папір для випічки викладіть лише на дно форми, а боки не змащуйте маслом, щоб бісквіт добре тримав форму і не впав.
  6. Перед початком змішування інгредієнтів розігрійте духовку до 170 градусів, вибравши програму "верх – низ".
  7. Це важливо, щоб тісто одразу застигло і почало підніматися.
  8. Перевірте миску для збивання. Вона має бути чистою і сухою. Влийте у неї білки та почніть збивати.
  9. Поступово, невеликими порціями, додавайте дрібний цукор.
  10. Отримана піна повинна бути блискучою і щільною.
  11. Після цього повільно додавайте жовтки, обережно з’єднуючи їх із сумішшю.
  12. Після з’єднання всіх жовтків відкладіть міксер, він більше не знадобиться.
  13. Використовуючи силіконову лопатку або дерев’яну ложку, поступово вводьте в суміш просіяне борошно з розпушувачем.
  14. Робіть це повільно, точними рухами, щоб зберегти легкість тіста.
  15. Вилийте готову суміш у форму для запікання і поставте в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 170 градусів.
  16. У перші 20 хвилин випікання не відкривайте дверцята духовки, щоб бісквіт не "впав".
  17. Наприкінці випікання перевірте готовність пирога за допомогою зубочистки. Якщо вона виходить сухою, бісквіт готовий. У разі, якщо на зубочистці залишаються вологі крихти, залиште його ще на кілька хвилин у духовці.
  18. Коли час випікання завершиться, обережно вийміть бісквіт і форми.
  19. Поставте бісквіт у вимкнену духовку з відкритими дверцятами, щоб він повністю охолонув.
  20. Після охолодження можна нарізати бісквіт і поділити його.

Смачного!

Ідеальний десерт за 20 хвилин: як приготувати особливий торт