Для того, щоб спекти бісквіт, варто знати перевірений рецепт, який допоможе вам створити ідеальну основу для тортів без зайвих труднощів. Як приготувати таку випічку розповідає 24 Канал з посиланням на Pysznosci.

Цікаво Перевірений роками та поколіннями: відеорецепт пляцка "Сирна вишиванка" від Лілії Цвіт

Бісквіт

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 6 яєць;
– 1 склянка цукру;
– 1 склянка просіяного борошна;
– три чверті чайної ложки розпушувача.

Якщо шукаєте продукти для швидкого і смачного перекусу – крабові палички ТМ "Водний Світ" – саме те, що вам потрібно. Висока якість та насичений смак – ось чому українці обирають цей бренд вже понад два десятиліття.

Приготування:

  1. Розпочніть процес з підготовки інгредієнтів.
  2. Усі продукти повинні бути кімнатної температури, тому заздалегідь, мінімум за годину перед приготуванням бісквіта, вийміть яйця з холодильника.
  3. Акуратно відокремте жовтки від білків і просійте борошно.
  4. Підготуйте форму для запікання.
  5. Папір для випічки викладіть лише на дно форми, а боки не змащуйте маслом, щоб бісквіт добре тримав форму і не впав.
  6. Перед початком змішування інгредієнтів розігрійте духовку до 170 градусів, вибравши програму "верх – низ".
  7. Це важливо, щоб тісто одразу застигло і почало підніматися.
  8. Перевірте миску для збивання. Вона має бути чистою і сухою. Влийте у неї білки та почніть збивати.
  9. Поступово, невеликими порціями, додавайте дрібний цукор.
  10. Отримана піна повинна бути блискучою і щільною.
  11. Після цього повільно додавайте жовтки, обережно з’єднуючи їх із сумішшю.
  12. Після з’єднання всіх жовтків відкладіть міксер, він більше не знадобиться.
  13. Використовуючи силіконову лопатку або дерев’яну ложку, поступово вводьте в суміш просіяне борошно з розпушувачем.
  14. Робіть це повільно, точними рухами, щоб зберегти легкість тіста.
  15. Вилийте готову суміш у форму для запікання і поставте в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 170 градусів.
  16. У перші 20 хвилин випікання не відкривайте дверцята духовки, щоб бісквіт не "впав".
  17. Наприкінці випікання перевірте готовність пирога за допомогою зубочистки. Якщо вона виходить сухою, бісквіт готовий. У разі, якщо на зубочистці залишаються вологі крихти, залиште його ще на кілька хвилин у духовці.
  18. Коли час випікання завершиться, обережно вийміть бісквіт і форми.
  19. Поставте бісквіт у вимкнену духовку з відкритими дверцятами, щоб він повністю охолонув.
  20. Після охолодження можна нарізати бісквіт і поділити його.

Смачного!

Ідеальний десерт за 20 хвилин: як приготувати особливий торт.