Олія не бризкатиме на всі сторони: який простий інгредієнт це гарантує
- Щоб запобігти розбризкуванню олії при смаженні, можна використовувати сіль, яка створює захисний шар.
- Після застосування солі, страву не потрібно додатково солити, щоб не зіпсувати смак.
Бризки олії під час смаження – поширена й неприємна проблема. Нікому не хочеться після приготування вимивати плиту та стіни, але мало хто знає, як легко цьому запобігти.
Смаження – один з найпопулярніших способів приготування їжі. Головна турбота під час цього процесу – розбризкування олії, але є один простий лайфхак, з яким ви забудете про цей "головний біль", передає 24 Канал з посиланням на ТСН.
Читайте також Повітряний і ніжний: пляцок "Яблука під снігом", який підкорить ваше серце
Як запобігти розбризкуванню олії
Сьогодні є багато рішень, які дозволяють уникнути розбризкування олії з пательні, завдяки чому не доведеться довго мити плиту та стіни. Наприклад, спеціальний плаский екран, який нагадує сито. Проте є й інший, дешевший спосіб, який не потребуватиме витрат та зусиль.
Корисний та дієвий секрет / Фото Freepik
Секретний інгредієнт – сіль. Перед приготуванням треба насипати і втерти в поверхню невелику кількість цього звичного для всіх компонента. Сіль утворить тонкий захисний шар, завдяки якому олія не буде бризкати в різні сторони.
Але варто пам'ятати, що їжу після цього солити вже не потрібно, інакше вона дуже сильно вплине на смак страви.
Завжди з'їдають на "ура": рецепт популярного салату з сардиною.