Укр Рус
20 лютого, 07:47
1

Деруни не темнітимуть, а смак буде божественний: секрети бабусь, які точно варто знати

Основні тези
  • Натирання цибулі після кожної картоплини покращує смак дерунів і запобігає потемнінню картоплі.
  • Додавання двох столових ложок сметани до тіста зберігає колір дерунів і покращує їхній смак.
Гордість української кухні Гордість української кухні

Деруни завжди будуть серед улюблених страв українців. І щоб насолоджуватися ними на повну, важливо знати підказки, які залишили попередні покоління.

Кожна господиня хоче, аби її деруни не тільки відмінно смакували, а й естетично виглядали. 24 Канал розповідає про кілька секретів наших бабусь, які точно стануть у пригоді та гарантують приголомшливий результат. 

Цікаво Сорт тут ні до чого: чому кава гірчить та як пом'якшити її смак

Секрети ідеальних дерунів

Досвідчені господині радять натирати цибулю після кожної картоплини. Цей метод не тільки покращує смак дерунів, але й запобігає потемнінню картоплі, забезпечуючи її золотистий відтінок.

Улюблені деруни, збагачені досвідом поколінь / Фото Freepik 

Ще один спосіб зберегти привабливий колір дерунів – додати до тіста дві столові ложки сметани. Її зазвичай використовують для подачі страви, додавши до неї трохи зелені та часнику. Однак додавання сметани безпосередньо до картоплі дуже позитивно вплине на смак. 

Також варто пам'ятати, що картопля темніє від контакту з повітрям. Відповідно, смажити деруни потрібно негайно після того, як картопляна суміш буде готова.

Готувати можна хоч щодня: лаваш з сиром у духовці.