Укр Рус
21 березня, 12:36
2

Про це мало хто знає, а варто: навіщо заморожувати картоплю перед смаженням

Для чого досвідченні господині перед смаженням заморожують картоплю Для чого досвідченні господині перед смаженням заморожують картоплю

Деякі кухарі вирішили заморозити картоплю перед тим, як смажити її. Цей метод залишається невідомим широкому загалу.

Спробуйте його і перетворите традиційні картопляні рецепти на щось надзвичайне. Як це зробити правильно і що потрібно для цього, крім картоплі, розповідає 24 Канал з посиланням на News24.

Читайте також Почніть робити так само: навіщо професійні кулінари вимочують м'ясо в спеціальному розчині

Для чого перед смаженням заморожувати картоплю

У цьому кулінарному прориві експерти розкривають просту техніку, яка обіцяє змінити ваше уявлення про смаження картоплі. Цей метод гарантує, що картопля вийде з фритюрниці з чудовою хрусткою скоринкою, зберігаючи при цьому м'яку та ніжну внутрішню частину.

Хоча цей метод особливо ефективний для приготування картоплі фрі, його можна адаптувати і для традиційного смаження на сковороді.

Як смачно приготувати таку картоплю

  • Час: 30 хвилин (1,5 години заморожування)
  • Порції: 2

Інгредієнти:
– 4 картоплини;
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка цукру;
– 2 склянки води;  
– рослинна олія.

Приготування:

  1. Картоплю помийте, почистьте і наріжте соломкою.
     
  2. Складіть її в каструлю із чистою водою, інакше картопляна соломка швидко потемніє.
     
  3. Приготуйте маринад, візьміть воду й додайте сіль та цукор. Перемішайте та після розчинення інгредієнтів перекладіть в картоплю на 20 хвилин.
     
  4. Коли вода стане каламутною, злийте її й обсушіть на рушнику або серветці. Як тільки вода повністю піде, відправте картоплю на 1,5 години в морозилку і повністю заморозьте.
  1. Фрі готуйте так, щоб олія вкривала овочі в середньому на 1 – 1,5 сантиметра. Смажте 7 – 8 хвилин.

Готово!

Теж цікаво:  як швидко почистити картоплю в мундирі.