Спробуйте його і перетворите традиційні картопляні рецепти на щось надзвичайне. Як це зробити правильно і що потрібно для цього, крім картоплі, розповідає 24 Канал з посиланням на News24.

Читайте також Почніть робити так само: навіщо професійні кулінари вимочують м'ясо в спеціальному розчині

Для чого перед смаженням заморожувати картоплю

У цьому кулінарному прориві експерти розкривають просту техніку, яка обіцяє змінити ваше уявлення про смаження картоплі. Цей метод гарантує, що картопля вийде з фритюрниці з чудовою хрусткою скоринкою, зберігаючи при цьому м'яку та ніжну внутрішню частину.

Хоча цей метод особливо ефективний для приготування картоплі фрі, його можна адаптувати і для традиційного смаження на сковороді.

Як смачно приготувати таку картоплю

  • Час: 30 хвилин (1,5 години заморожування)
  • Порції: 2

Інгредієнти:
– 4 картоплини;
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка цукру;
– 2 склянки води;
– рослинна олія.

Приготування:

  1. Картоплю помийте, почистьте і наріжте соломкою.
  2. Складіть її в каструлю із чистою водою, інакше картопляна соломка швидко потемніє.
  3. Приготуйте маринад, візьміть воду й додайте сіль та цукор. Перемішайте та після розчинення інгредієнтів перекладіть в картоплю на 20 хвилин.
  4. Коли вода стане каламутною, злийте її й обсушіть на рушнику або серветці. Як тільки вода повністю піде, відправте картоплю на 1,5 години в морозилку і повністю заморозьте.
  1. Фрі готуйте так, щоб олія вкривала овочі в середньому на 1 – 1,5 сантиметра. Смажте 7 – 8 хвилин.

Готово!

Теж цікаво: як швидко почистити картоплю в мундирі.