Укр Рус
26 квітня, 21:11
2

Гарно смакує і допоможе розслабитись: готуємо улюблений гоголь-моголь

Гоголь-моголь – один з найпопулярніших коктейлів, який зазвичай повʼязують з новорічними святами. Але це стереотип, насолоджуватися улюбленим напоєм можна в будь-який момент.

Існує багато суперечок, хто саме першим придумав цей коктейль: німці, англійці та поляки переконані, що саме вони відкрили світу цей напій. Але кому б не належала ідея цього витвору – насолодитися ним може кожен, розповідає 24 Канал. 

Цікаво Торт зі смаком морозива: насолода без випікання з найпростіших інгредієнтів

Рецепт гоголь-моголь 

  • Час: 10 хвилин 
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 350 мілілітрів молока від 3% жирності;
– 200 мілілітрів вершків 33%;
– 3 жовтки;
– 100 мілілітрів темного рому;
– 1 паличка кориці;
– 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха;
– 70 грамів цукру;
– половина стручка ванілі за бажанням;
– тертий шоколад для подачі.

Приготування

  1. У каструлю налийте 150 мілілітрів вершків та усе молоко, додайте дрібку кориці, меленого мускатного горіха і стручок ванілі – розрізаний на частини з вийнятим насінням.
  2. Підігрівайте на середньому вогні, помішуючи, поки суміш не почне закипати. Щойно з’являться перші бульбашки – зніміть з плити. Дайте настоятись кілька хвилин, після чого вийміть спеції.
  3. У глибокій мисці змішайте жовтки з цукром і збийте міксером до пухкої, світлої маси.
  4. Молочну основу процідіть через ситечко або марлю, щоб позбутися залишків спецій. Обережно, тонкою цівкою, вливайте теплу суміш у збиті жовтки, безперервно помішуючи ложкою або збиваючи на мінімальній швидкості.
  5. Влийте темний ром і перемішайте до однорідної консистенції – напій має бути гладким і шовковистим.
  6. Коли суміш охолоне до кімнатної температури, поставте її в холодильник щонайменше на 5 – 6 годин. Зберігати готовий напій можна до трьох днів.
  7. Перед подачею збийте ще 50 мілілітрів вершків і додайте до охолодженого гоголь-моголю, акуратно перемішайте. Розлийте у келихи й за бажанням прикрасьте тертим шоколадом або щіпкою мускатного горіха.

Смачного!

Не треба стукати по ньому: як легко відкрити кокос