Лечо з баклажанами: неперевершений рецепт на зиму
15 серпня 2024,
16:48
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaЛечо з баклажанами точно стане в пригоді взимку. Приготуйте його за цим простим рецептом.
Таке лечо прикрасить і святковий, і буденний стіл. Спробуйте – воно може стати вашим улюбленим.
Варто спробувати Найкраща закрутка на зиму: готуємо консервовані помідори чері
Лечо з баклажанами
- Час: 1 година 50 хвилин
- Порцій: 4
– 1 кілограм баклажанів;
– 1,5 кілограма томатів;
– 1 кілограм червоного солодкого перцю;
– 300 грамів цибулі;
– 30 грамів часнику;
– 20 грамів солі;
– 50 грамів цукру;
– 5 грамів чорного меленого перцю;
– 70 мілілітрів олії;
– 40 грамів зелені;
– 30 мілілітрів оцту.
Приготування:
- Овочі та зелень добре помийте. Баклажани наріжте невеликими брусочками, посоліть, перемішайте і залиште на 10 – 15 хвилин.
- Помідори перекрутіть через м'ясорубку. У перців приберіть насіння і наріжте соломкою. Цибулю наріжте півкільцями.
- Баклажани промийте, покладіть у каструлю, додайте помідори, перець і цибулю та перемішайте.
- Доведіть до кипіння і тушкуйте на помірному вогні 40 хвилин. Потім додайте сіль, цукор, перець, олію, перемішайте і готуйте ще 30 хвилин.
- Далі додайте пропущений через прес часник, оцет і прокип'ятіть ще 5 хвилин.
- Тим часом помийте банки та відправте їх в духовку на 15 хвилин при температурі 120 градусів. Кришки прокип'ятіть 3 хвилини.
- Гаряче лечо розкладіть в банки й герметично закрийте кришками. Переверніть, закутайте і залиште до повного остигання.