Таке лечо прикрасить і святковий, і буденний стіл. Спробуйте – воно може стати вашим улюбленим.

Варто спробувати Найкраща закрутка на зиму: готуємо консервовані помідори чері

Лечо з баклажанами

  • Час: 1 година 50 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Овочі та зелень добре помийте. Баклажани наріжте невеликими брусочками, посоліть, перемішайте і залиште на 10 – 15 хвилин.
  2. Помідори перекрутіть через м'ясорубку. У перців приберіть насіння і наріжте соломкою. Цибулю наріжте півкільцями.
  3. Баклажани промийте, покладіть у каструлю, додайте помідори, перець і цибулю та перемішайте.
  4. Доведіть до кипіння і тушкуйте на помірному вогні 40 хвилин. Потім додайте сіль, цукор, перець, олію, перемішайте і готуйте ще 30 хвилин.
  5. Далі додайте пропущений через прес часник, оцет і прокип'ятіть ще 5 хвилин.
  6. Тим часом помийте банки та відправте їх в духовку на 15 хвилин при температурі 120 градусів. Кришки прокип'ятіть 3 хвилини.
  7. Гаряче лечо розкладіть в банки й герметично закрийте кришками. Переверніть, закутайте і залиште до повного остигання.