Мариновані кабачки без стерилізації: простий рецепт ідеальної закрутки на зиму

15 серпня 2024, 15:35
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Мариновані кабачки мають свій унікальний смак. Радимо приготувати їх за цим простим покроковим рецептом.

Такі кабачки ідеально доповнять обід чи вечерю. Спробуйте – вам сподобається.

Буде смачно Найкраща закрутка на зиму: готуємо консервовані помідори чері

Мариновані кабачки

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 кілограми кабачків;
– 1 пучок кропу;
– 12 зубчиків часнику;
– 3 лаврові листки;
– 60 горошин чорного перцю;
– 1,5 літра води;
– 190 грамів цукру;
– 70 грамів солі;
– 190 мілілітрів оцту 9%.

Приготування:

  1. Вимийте кабачки та приберіть плодоніжки. Наріжте кружальцями завтовшки 1 сантиметр.
  2. На дно банок покладіть кріп, лавровий лист, чорний перець та часник.
  3. Щільно накладіть у банки кабачки та добре їх утрамбуйте, щоб більше вмістилося.
  4. Закип'ятіть воду, залийте кабачки окропом та залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду.
  5. Ще раз залийте кабачки окропом, за 10 хвилин злийте воду та накрийте банки металевими кришками.
  6. У каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль та оцет, добре перемішайте. Доведіть до кипіння.
  7. Кожну банку залийте маринадом доверху. Закрутіть кришки, переверніть банки, закутайте ковдрою та залиште охолоджуватися.
Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачний салат з кабачків.