Мариновані кабачки без стерилізації: простий рецепт ідеальної закрутки на зиму
15 серпня 2024,
15:35
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaМариновані кабачки мають свій унікальний смак. Радимо приготувати їх за цим простим покроковим рецептом.
Такі кабачки ідеально доповнять обід чи вечерю. Спробуйте – вам сподобається.
Буде смачно Найкраща закрутка на зиму: готуємо консервовані помідори чері
Мариновані кабачки
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
– 2 кілограми кабачків;
– 1 пучок кропу;
– 12 зубчиків часнику;
– 3 лаврові листки;
– 60 горошин чорного перцю;
– 1,5 літра води;
– 190 грамів цукру;
– 70 грамів солі;
– 190 мілілітрів оцту 9%.
Приготування:
- Вимийте кабачки та приберіть плодоніжки. Наріжте кружальцями завтовшки 1 сантиметр.
- На дно банок покладіть кріп, лавровий лист, чорний перець та часник.
- Щільно накладіть у банки кабачки та добре їх утрамбуйте, щоб більше вмістилося.
- Закип'ятіть воду, залийте кабачки окропом та залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду.
- Ще раз залийте кабачки окропом, за 10 хвилин злийте воду та накрийте банки металевими кришками.
- У каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль та оцет, добре перемішайте. Доведіть до кипіння.
- Кожну банку залийте маринадом доверху. Закрутіть кришки, переверніть банки, закутайте ковдрою та залиште охолоджуватися.