Укр Рус
13 серпня, 07:50
2

Заготовка, яку обожнює весь світ: як замаринувати часник на зиму, щоб залишився хрустким

Основні тези
  • Маринований часник легко приготувати, щоб він залишився хрустким, використовуючи простий рецепт з водою, оцтом, цукром, сіллю, лавровим листям і перцем.
  • Для маринування бажано обирати великі зубчики часнику, потім їх буде зручніше використовувати.

Маринований часник – дуже популярна заготовка, однак часто трапляється, що він стає мʼяким. Цього легко уникнути, і ваші страви будуть неповторними.

Для маринування підходить будь-який часник, однак для зручності найкраще обирати великі зубчики. Що стосується самого процесу, то він дуже простий і не потребує турбот, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media

Цікаво Більшість порад – міфи: як купити справжній мед і не потрапити на підробку – секрет пасічників

Як замаринувати часник на зиму? 

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 1 баночка

Інгредієнти
– 4 – 5 великих голівок часнику;
– 200 мілілітрів води;
– 100 мілілітрів оцту;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 лаврових листки;
– 5 – 6 горошків перцю. 

Приготування

  1. Очистьте зубчики часнику від шкірки. Для більш делікатного смаку можна видалити серцевину, а гіркоту можна усунути, заливши часник на кілька секунд окропом.
  2. У воду додайте сіль, цукор та спеції, доведіть до кипіння й варіть 2 – 3 хвилини.
  3. Після цього влийте оцет і відразу зніміть з вогню.
  4. Укладіть часник в стерильну банку, залийте маринадом, одразу закрутіть, переверніть та накрийте до вистигання. 

Смачного!

Баклажани – це хіт сезону, який обовʼязково варто зберегти на зиму. Найкраще зробити це за грузинським рецептом, так вони виходять особливо пікантними.