Укр Рус
5 травня, 14:10
1

Вже й не так корисно: чому не можна заливати мед окропом

Основні тези
  • Нагрівання меду до високих температур може призвести до втрати корисних ферментів і вітамінів.
  • Додавання меду в окріп може викликати алергічні реакції і змінити смакові якості чаю.

Мед має широке визнання за його численні переваги для здоров'я. Однак, популярне поєднання меду з чаєм може бути не таким корисним, як багато хто вважає.

Існують негативні наслідки додавання меду в окріп. Які саме розповідає 24 Канал.

Читайте також Ох, ці сирники: чому розпливаються і тануть при смаженні – основні помилки

Чому не можна заливати мед окропом

Експерти радять не додавати мед до гарячого чаю. Зокрема, ось декілька причин:

  • втрата корисних властивостей – дослідження показують, що нагрівання меду до підвищених температур може призвести до деградації необхідних ферментів і вітамінів;
     
  • поява алергічних реакцій – алергія на мед може становити значний ризик для людей, а його нагрівання потенційно призведе до серйозних ускладнень;
     
  • зміна смакових якостей – мед має виразний смаковий профіль, який може або затьмарити, або суттєво змінити смак чаю.

Хоча мед підсилює смак багатьох страв, рекомендується використовувати його в холодних напоях або додавати в напої, які вже охололи. Це збереже корисні властивості меду.

А чи знаєте ви, як розтоплювати зацукрований мед.