Укр Рус
30 травня, 06:06
1

Чому картопляне пюре не можна робити блендером: помилка, яка зводить з розуму кулінарів

Основні тези
  • Блендер може перетворити ваше пюре на тягучу клейку масу. 
  • Кулінари радять використовувати звичайну товкачку, яка гарантує ідеальний результат. 
Чому пюре не роблять брендером Чому пюре не роблять брендером

Картопляне пюре завжди буде серед улюблених гарнірів. Його рецепт невибагливий, але є канони, які краще не порушувати.

Картопляне пюре – це не просто гарнір, а показник кулінарної майстерності. Чому його не варто робити за допомогою блендера – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media

Читайте також 30 штук за 10 хвилин: як зробити найлегші ліниві пиріжки

Блендер зіпсує пюре 

Якщо для формування пюре ви використаєте блендер, то замість легкої, повітряної маси вийде густа, тягуча субстанція. Усе через те, що леза блендера обертаються надто швидко, тому не лише розбивають картоплю, а й руйнують крохмальні гранули. 

Це призводить до того, що вивільняється амілоза – один з компонентів крохмалю. Він вступає в реакцію з рідиною, в результаті чого утворюється клейка маса. 

Досвідчені кулінари радять не експериментувати та використовувати звичайну товкачку. Так, це займе кілька хвилин часу, але на вашому столі опиниться гарнір ресторанного рівня. 

Завжди виручить: найдешевша намазка з сардинами за лічені хвилини.