Занотуйте собі, бо Різдво вже скоро: як зробити, щоб із пампухів не витікала ягідна начинка
З наближенням різдвяних свят пампухи стають улюбленим атрибутом трапези. Їх чудовий аромат і смак зачаровують багатьох, роблячи їх заповітним частуванням у цей святковий час. Однак, не всі кулінарні починання проходять гладко. Багато господинь хоча б раз у житті натрапляють на труднощі при приготуванні з начинкою з ягід, джему чи варення.
Серед найпоширеніших проблем – надто рідка начинка, яка заважає тісту належним чином злипатися. Причин того, що начинка витікає з пиріжків, може бути багато, як і способів розв'язання цієї проблеми. Як закріпити пиріжки, щоб начинка не витікала, розповідає 24 Канал з посиланням на ТСН.
Читайте також Коли немає часу і терпіння, а смачненького хочеться: готуємо лінивий яблучний пиріг
Як зробити, щоб із пампухів не витікала ягідна начинка
- Дайте тісту "постояти"
Експерти радять, що після розкачування тіста дуже важливо дати йому підійти. Цей процес дозволяє тісту перейти з розтягнутого стану в розслаблений.
Крім того, незалежно від кількості використовуваної начинки, підтверджено, що пироги збережуть свою форму, гарантуючи, що ягоди залишаться всередині й не витечуть.
- Використайте воду
Щоб закріпити краї пиріжків та запобігти витіканню начинки, слід змастити краї тіста водою. Також при додаванні начинки важливо залишати достатньо місця по краях, щоб забезпечити надійне закриття.
Перед ліпленням пиріжків слід переконатися, що тісто не змащене маслом і не присипане борошном.
- Наколіть готові пиріжки виделкою
Найпоширенішою помилкою при випіканні є те, що пампухи можуть "лопнути" під час випікання через високу температуру, внаслідок чого начинка витікає. Таке явище зазвичай відбувається, коли всередині пирога накопичується надлишок рідини або повітря.
Щоб розв'язати цю проблему, рекомендують перед тим, як смажити пиріжки, наколоти тісто виделкою в декількох місцях. Цей простий крок дозволяє повітрю виходити через маленькі проколи, допомагаючи зберегти цілісність скоринки. Попередньо варто змастити виделку олією, щоб забезпечити плавність проколювання.
Як загустити варення
- Крохмалем
Кукурудзяний крохмаль став найкращим загущувачем для джемів та ягідних начинок, що використовуються у пиріжках. Цей метод забезпечує середню густоту начинки, яка запобігає витіканню під час випікання. На думку експертів, співвідношення від 5 до 7 грамів кукурудзяного крохмалю є ідеальним для кожних 200 грамів джему.
Як загустити варення / Фото Pexels
Для приготування загусника рекомендується спочатку змішати кукурудзяний крохмаль з водою, а потім додати його в підігріте варення на повільному вогні.
- Крихти печива, вівсяні пластівці
Звичайне пісочне печиво теж є вдалим вибором для загущення начинки для пампухів з джемом. Всього 2 – 3 печива можуть ефективно перетворити одну чашку джему в більш густу консистенцію. Для приготування просто подрібніть печиво на крихти, поклавши його в пакет і ретельно розімніть качалкою.
Також відома своєю здатністю вбирати зайву рідину – вівсянка. Для цього можна використовувати як мелений, так і цільний овес, забезпечуючи ситне та ефективне рішення для досягнення бажаної текстури начинки.
Сподобалися лайфхаки? Тоді дізнайтеся, навіщо перед варінням яйця проколювати голкою.