Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря

4 листопада 2024, 14:35
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Італійські страви з морепродуктами – це справжня насолода для тих, хто цінує прості, але вишукані смаки. Дари моря, ніжна паста, ароматний часник та оливкова олія – головні компоненти таких рецептів.

Італійці вміють підкреслити смак кожного інгредієнта. Їх страви доволі прості, але неймовірно апетитні, інформує Смачно 24. Це надає їм автентичності, яка стала відома на весь світ.

Не пропустіть Ніжний і по-особливому смачний: простий рецепт салату з крабовими паличками та сирком

Ідеальний смак кожної страви – у майстерно підібраних інгредієнтах

Щоб відчути справжній середземноморський смак, важливо вибирати якісні продукти – і тут на допомогу приходить бренд "Водний Світ". Разом із відомим італійським шеф-кухарем Стефано Антоніоллі вони створили добірку рецептів італійських страв із морепродуктами, які легко відтворити вдома.

ТМ "Водний Світ" – це бренд, що гарантує якість і свіжість. Компанія, яка вже понад 22 роки лідирує серед українських виробників морепродуктів, постачає продукцію, що відповідає найвищим міжнародним стандартам. Українські морепродукти оцінили не лише вдома, а й у всьому світі – від США і Канади до Німеччини та Польщі.

Переконатись у цьому можна самим: достатньо спробувати італійські рецепти з пастою та морепродуктами, створені разом зі Стефано Антоніоллі. Для кожної страви – чи то паста з мідіями, креветками або кальмарами – продукти "Водний Світ" додають витонченості й неповторного аромату, відтворюючи автентичний середземноморський смак.

Паста з мідіями

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Це дуже апетитно / Фото ТМ "Водний Світ"

Інгредієнти:
– 400 грамів замороженого м'яса мідій "Водний Світ";
– 400 грамів пасти Пенне Рігате;
– 2 варені картоплини;
– невеликий пучок петрушки;
– перець чилі – до смаку;
– часник – до смаку;
– оливкова олія для смаження – до смаку;
– сир пармезан – до смаку.

Приготування:

  1. Для початку почистьте вже відварену картоплю.
  2. Розігрійте оливкову олію на сковороді.
  3. Часник розчавіть пласкою стороною ножа, наріжте та додайте в олію.
  4. Подрібніть перець чилі й також викладіть на сковороду – гостроту страви регулюйте до смаку.
  5. Відваріть пасту у підсоленій воді до стану al dente.
  6. Нарізану картоплю додайте на сковороду.
  7. Туди ж викладіть пасту, долийте трохи води.
  8. Всипте подрібнену петрушку, поперчіть до смаку.
  9. Долийте трохи води з-під розморожених мідій і додайте самі мідії.
  10. Щедро присипте все пармезаном.

Паста з креветками

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Неймовірна смакота / Фото ТМ "Водний Світ"

Інгредієнти:
– 400 грамів заморожених креветок "Водний Світ";
– 400 грамів пасти фарфалле;
– 1 цукіні;
– лимон – до смаку;
– часник – до смаку;
– оливкова олія для смаження;
– кілька стебел петрушки;
– кубик вершкового масла;
– сухе біле вино – до смаку;
– сир пармезан – до смаку.

Приготування:

  1. Відваріть пасту у підсоленій воді до стану al dente.
  2. Розігрійте оливкову олію на сковороді.
  3. Часник наріжте, розчавіть пласкою стороною ножа і додайте до олії.
  4. Видаліть серединку з цукіні та відкладіть. Інші частинки наріжте та помістіть на пательню, посипте спеціями до смаку.
  5. Додайте на сковороду вершкове масло, дайте йому розтопитися, долийте трохи води та всипте подрібнену петрушку.
  6. Влийте сухе вино, після чого викладіть фарфалле до цукіні.
  7. Додайте очищені креветки.
  8. Натріть лимонну цедру і додайте натертий пармезан для завершення страви.

Спагетті з кальмарами

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 4

Незабутній смак / Фото ТМ "Водний Світ"

Інгредієнти:
– 120 грамів кальмарів "Водний Світ";
– 400 грамів спагетті;
– 200 грамів томатів чері;
– 100 грамів томатного соусу;
– 3 зубчики часнику;
– базилік – до смаку;
– оливкова олія для смаження;
– лимон – до смаку.

Приготування:

  1. Часник розчавіть пласкою стороною ножа.
  2. Прогрійте його на оливковій олії, доливши туди також олію з морського коктейлю "Водний Світ". Розріжте томати на чотири частини та викладіть на сковорідку.
  3. Додайте томатний соус, приправте сіллю до смаку і, перемішуючи, обсмажте.
  4. Подрібніть листя базиліку та додайте його на сковорідку разом із морським коктейлем "Водний Світ".
  5. Відваріть спагетті у підсоленій воді до стану al dente.
  6. Викладіть спагетті на сковорідку з готовим соусом, за потреби доливши трохи води з-під пасти для регулювання густини.
  7. Натріть лимонну цедру та прикрасьте листочками базиліку перед подачею.

Рігатоні з морепродуктами

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Так легко готувати / Фото ТМ "Водний Світ"

Інгредієнти:
– 400 грамів замороженого морського коктейлю "Водний Світ";
– 400 грамів пасти рігатоні;
– 200 грамів вершків;
– 1 яйце;
– кілька листочків базиліку;
– часник – до смаку;
– лимон – до смаку;
– твердий сир – до смаку;
– оливкова олія для смаження.

Приготування:

  1. Розігрійте оливкову олію на сковороді та додайте подрібнений часник. Викладіть на сковороду розморожений морський коктейль "Водний Світ" разом із рідиною від морепродуктів.
  2. Долийте вершки.
  3. Відокремте яєчний жовток – він знадобиться для соусу.
  4. Відваріть пасту у підсоленій воді до стану al dente. Додайте рігатоні до соусу та жовток, перемішайте.
  5. Сервіруйте порції, посипаючи натертим пармезаном, лимонною цедрою і базиліком.

Паста з морським коктейлем "по-середземноморськи"

  • Час: 35
  • Порцій: 4

Тільки спробуйте один раз – і будете готувати знову і знову / Фото ТМ "Водний Світ"

Інгредієнти:
– 180 грамів морського коктейлю по-середземноморськи "Водний Світ";
– 400 грамів пасти лінгвіне;
– 100 грамів томатного соусу пассата;
– 1 гілочка томатів чері;
– перець чилі – до смаку;
– оливкова олія для смаження;
– кілька стебел петрушки;
– базилік – до смаку;
– лимон – до смаку;
– часник – до смаку;
– сіль – до смаку.

Приготування:

  1. Подрібнений часник додайте на розігріту з олією сковороду. Всипте кілька шматочків перцю чилі, регулюючи гостроту до смаку.
  2. Обсмажте часник і перець на оливковій олії, після чого додайте розрізані навпіл томати чері та трохи води.
  3. Додайте томатний соус пассата та підсоліть.
  4. Викладіть морський коктейль "Водний Світ" наприкінці приготування соусу – це важливий крок. Додайте подрібнену петрушку.
  5. Відваріть лінгвіне в підсоленій воді до стану al dente.
  6. Обережно змішайте пасту з готовим соусом, додавши секретний інгредієнт – лимонну цедру, яка підкреслить аромат і смак страви.
  7. Паста готова! Подавайте, прикрасивши гілочкою базиліку.