Ніжне ризотто з грибами: як приготувати апетитну страву, що перенесе в Італію
Ризотто, відома італійська страва, продовжує зачаровувати гурманів по всьому світу. Поєднання рису та грибів заслужило репутацію класики. На додаток до традиційної версії, також можна спробувати й альтернативні варіанти, наприклад, з куркою, морепродуктами та іншими інгредієнтами.
Але сьогодні приготуємо ризотто з грибами – страва має неймовірний аромат та є дуже смачною. Рецептом ділиться 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Готується "на раз-два" і всього з 3 інгредієнтів: ніжний соус для пасти, який оцінять всі
Як приготувати ризотто з грибами
- Час: 50 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 2 склянки сушених грибів
– 4 чашки курячого або овочевого бульйону
– 2 столові ложки оливкової олії
– 1/2 чашки рису арборіо
– 2/3 склянки тертого пармезану
– 1/4 склянки свіжої нарізаної свіжої зелені
– сіль і перець до смаку
Приготування:
- Помістіть сушені гриби в миску та залийте їх двома склянками теплої води. Відкладіть на 30 хвилин. Дістаньте гриби, але воду не виливайте.
- У каструлю з товстим дном додайте рис та оливкову олію, ретельно перемішайте. Додайте трохи бульйону, перемішайте і варіть на повільному вогні, доки рідина не вбереться – приблизно 10 хвилин. Тепер додайте воду, в якій замочувалися гриби.
- Продовжуйте додавати частинами бульйон, помішуючи кожні кілька хвилин. Додайте гриби. Готуйте, доки рис не буде готовий – близько 20 хвилин.
- Готове ризотто повинне бути густим, кремовим, не сухим. Вимкніть вогонь, посипте пармезаном і подавайте до столу.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся як смачно приготувати білі гриби з цибулькою і зеленню.