Ніжне ризотто з грибами: як приготувати апетитну страву, що перенесе в Італію

15 листопада 2024, 14:00
Читать новость на русском

Ризотто, відома італійська страва, продовжує зачаровувати гурманів по всьому світу. Поєднання рису та грибів заслужило репутацію класики. На додаток до традиційної версії, також можна спробувати й альтернативні варіанти, наприклад, з куркою, морепродуктами та іншими інгредієнтами.

Але сьогодні приготуємо ризотто з грибами – страва має неймовірний аромат та є дуже смачною. Рецептом ділиться 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Готується "на раз-два" і всього з 3 інгредієнтів: ніжний соус для пасти, який оцінять всі

Як приготувати ризотто з грибами

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 2 склянки сушених грибів
– 4 чашки курячого або овочевого бульйону
– 2 столові ложки оливкової олії
– 1/2 чашки рису арборіо
– 2/3 склянки тертого пармезану
– 1/4 склянки свіжої нарізаної свіжої зелені
– сіль і перець до смаку

Приготування:

  1. Помістіть сушені гриби в миску та залийте їх двома склянками теплої води. Відкладіть на 30 хвилин. Дістаньте гриби, але воду не виливайте.
     
  2. У каструлю з товстим дном додайте рис та оливкову олію, ретельно перемішайте. Додайте трохи бульйону, перемішайте і варіть на повільному вогні, доки рідина не вбереться – приблизно 10 хвилин. Тепер додайте воду, в якій замочувалися гриби.
     
  3. Продовжуйте додавати частинами бульйон, помішуючи кожні кілька хвилин. Додайте гриби. Готуйте, доки рис не буде готовий – близько 20 хвилин.
     
  4. Готове ризотто повинне бути густим, кремовим, не сухим. Вимкніть вогонь, посипте пармезаном і подавайте до столу.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся як смачно приготувати білі гриби з цибулькою і зеленню.