Опеньки, тушковані в сметані: готуємо смачні грибочки поки ще сезон

15 листопада 2024, 18:31
Читать новость на русском

Опеньки – одні з найпопулярніших грибів в осінній сезон. Мариновані, як пікантна закуска, чи перетворені на ситну страву, тушковані у сметані, вони не залишать байдужим нікого.

Ці делікатні гриби вимагають короткого часу приготування та обережного помішування – бо дуже ніжні. Як смачно потушкувати опеньки в сметані, розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Ніжне ризотто з грибами: як приготувати апетитну страву, що перенесе в Італію

Рецепт опеньків в сметані

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– опеньки – 2 кілограми
– цибуля жовта ріпчаста – 3 штуки
– сметана 30% – 500 мілілітрів
– часник, головка – 1 штука
– сіль та перець – до смаку

Приготування:

  1. Гриби замочіть на 15 хвилин у воді, потім добре промийте.
     
  2. У киплячу воду додайте 3 чайні ложки солі й висипте опеньки. Варіть 20 хвилин на середньому вогні. У процесі збирайте піну. Зварені опеньки витягніть з води шумівкою.
     
  3. Цибулю дрібно наріжте й відправте на сковороду з розігрітою олією. Смажте, помішуючи, до появи золотавості.
     
  4. Додайте опеньки й готуйте, помішуючи. Коли гриби почнуть стріляти, це означає, що вони готові.
     
  5. Доведіть до смаку сіллю та перцем, вичавіть часник через прес. Готуйте ще 2 хвилини.
     
  6. Наприкінці влийте сметану, перемішайте й тушкуйте 5 хвилин, помішуючи.

Ніжні опеньки в сметані готові!

Сподобався рецепт? Тоді спробуйте ще приготувати білі гриби з цибулею та зеленню.