Опеньки, тушковані в сметані: готуємо смачні грибочки поки ще сезон
15 листопада 2024,
18:31
Читать новость на русском
Опеньки – одні з найпопулярніших грибів в осінній сезон. Мариновані, як пікантна закуска, чи перетворені на ситну страву, тушковані у сметані, вони не залишать байдужим нікого.
Ці делікатні гриби вимагають короткого часу приготування та обережного помішування – бо дуже ніжні. Як смачно потушкувати опеньки в сметані, розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Ніжне ризотто з грибами: як приготувати апетитну страву, що перенесе в Італію
Рецепт опеньків в сметані
- Час: 40 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– опеньки – 2 кілограми
– цибуля жовта ріпчаста – 3 штуки
– сметана 30% – 500 мілілітрів
– часник, головка – 1 штука
– сіль та перець – до смаку
Приготування:
- Гриби замочіть на 15 хвилин у воді, потім добре промийте.
- У киплячу воду додайте 3 чайні ложки солі й висипте опеньки. Варіть 20 хвилин на середньому вогні. У процесі збирайте піну. Зварені опеньки витягніть з води шумівкою.
- Цибулю дрібно наріжте й відправте на сковороду з розігрітою олією. Смажте, помішуючи, до появи золотавості.
- Додайте опеньки й готуйте, помішуючи. Коли гриби почнуть стріляти, це означає, що вони готові.
- Доведіть до смаку сіллю та перцем, вичавіть часник через прес. Готуйте ще 2 хвилини.
- Наприкінці влийте сметану, перемішайте й тушкуйте 5 хвилин, помішуючи.
Ніжні опеньки в сметані готові!
Сподобався рецепт? Тоді спробуйте ще приготувати білі гриби з цибулею та зеленню.