Ці делікатні гриби вимагають короткого часу приготування та обережного помішування – бо дуже ніжні. Як смачно потушкувати опеньки в сметані, розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Ніжне ризотто з грибами: як приготувати апетитну страву, що перенесе в Італію
Рецепт опеньків в сметані
- Час: 40 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– оерець – до смаку
Приготування:
- Гриби замочіть на 15 хвилин у воді, потім добре промийте.
- У киплячу воду додайте 3 чайні ложки солі й висипте опеньки. Варіть 20 хвилин на середньому вогні. У процесі збирайте піну. Зварені опеньки витягніть з води шумівкою.
- Цибулю дрібно наріжте й відправте на сковороду з розігрітою олією. Смажте, помішуючи, до появи золотавості.
- Додайте опеньки й готуйте, помішуючи. Коли гриби почнуть стріляти, це означає, що вони готові.
- Доведіть до смаку сіллю та перцем, вичавіть часник через прес. Готуйте ще 2 хвилини.
- Наприкінці влийте сметану, перемішайте й тушкуйте 5 хвилин, помішуючи.
Ніжні опеньки в сметані готові!
Сподобався рецепт? Тоді спробуйте ще приготувати білі гриби з цибулею та зеленню.