Укр Рус
4 серпня, 17:02
2

Смачно, ніжно та без шкоди для фігури: готуємо ягідну панакоту без цукру

Основні тези
  • Панакота – це ніжний вершковий десерт з самої Італії. Його текстура підкорить кожного.
  • Варіантів приготування існує чимало, але дедалі частіше зустрічаються низькокалорійні версії. Тому пропонуємо і вам рецепт панакоти без цукру.

Людям, які піклуються про свою фігуру та здоров'я, не потрібно повністю відмовлятися від десертів, адже існує безліч корисних альтернатив. Популярним варіантом – є класична панакота, але без цукру.

Ці ласощі мають ніжну кремову текстуру, яка не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів. До того ж надзвичайно прості у приготуванні. 24 Канал з посиланням на Storinka ділиться рецептом малинової панакоти.

Читайте також Мінімум часу та 2 інгредієнти: готуємо ягідний мармелад, який розхапають за лічені секунди

Як приготувати панакоту без цукру?

  • Час: 25 хвилин (2 – 3 години на застигання)
  • Порції: 6 – 8

Інгредієнти: 
– 1 склянка вершків 33%; 
– 400 грамів маскарпоне; 
– 15 грамів желатину;
– 200 мілілітрів води; 
– 300 грамів малини; 
– дрібка ваніліну.

Приготування:

  1. Якщо малина заморожена, то розморозьте її за кімнатної температури. Подрібніть у блендері. Якщо ягоди кислі, додайте до смаку замінник цукру.
     
  2. Желатин залийте холодною кип'яченою водою та приберіть на 15 хвилин.
     
  3. Змішайте вершки, маскарпоне, ванілін і желатин. Проваріть масу на середньому вогні кілька хвилин, не допускаючи сильного кипіння.
     
  4. На дно підготовлених місткостей викладіть спочатку малинове пюре, а зверху акуратно залийте вершковою частиною десерту. 
     
  5. Приберіть панакоту в холодильник застигнути на 2 – 3 години й можете насолоджуватися.

Смачного!

Теж приготуйте: ароматні булочки з маком.