Здивуйте гостей на свята: топ-5 креативних рецептів із крабовими паличками від "Водного Світу"
Новорічні свята наповнені ароматами домашніх страв, які повертають у дитинство. Крабовий салат завжди займав почесне місце на сімейному застіллі, створюючи атмосферу затишку та передчуття свята.
Крабові палички – це універсальний інгредієнт для багатьох страв святкового меню. Вони можуть зробити смачнішими й салати, і закуски, і рулети, інформує Смачно 24.
Не пропустіть Не крабов'є єдиним: неймовірні святкові рецепти з крабовими паличками
Святковий настрій із "Водним Світом"
Коли йдеться про приготування страв із крабовими паличками, важливо обрати якісні та свіжі інгредієнти. ТМ "Водний Світ" – це надійний вибір для тих, хто цінує чудовий смак і довіряє лише перевіреним виробникам. Продукція бренду вже понад 22 роки допомагає створювати кулінарні шедеври, які здатні вразити навіть найвибагливіших гостей.
Крабові палички від "Водного Світу" – універсальний інгредієнт, який відкриває безліч можливостей для цікавих експериментів на кухні. Їх можна використовувати й для приготування простих закусок, і для створення вишуканих та креативних страв.
Обираючи "Водний Світ", ви отримуєте легкість приготування, впевненість у результаті та незмінно високий стандарт якості. А що особливого приготувати з крабовими паличками на Новий рік та інші свята, розповідаємо далі.
Крабові сендвічі
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 2
Приготуйте ці неймовірні крабові сендвічі / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 180 грамів крекерів;
– 100 грамів крабових паличок від ТМ "Водний Світ";
– 2 варені яйця;
– 1 плавлений сирок;
– 1 – 2 зубчики часнику;
– 2 столові ложки майонезу;
– зелень до смаку.
Приготування:
- Крабові палички, яйця, сирок та часник натріть на дрібній тертці.
- Заправте майонезом та ретельно перемішайте.
- Підготуйте крекери, щедро накладаючи на них намазку.
- За бажанням обваляйте готові крекери в подрібненій зелені, щоб додати страві свіжого аромату та яскравого вигляду.
- Поставте крекери до холодильника на декілька годин, щоб вони настоялися та просочилися.
- Подавайте охолодженими.
Крабове петті
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Крабове петті смакує просто незабутньо / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 2 лаваші;
– 200 грамів крабових паличок від ТМ "Водний Світ";
– 4 яйця;
– 2 огірки;
– 3 плавлені сирки;
– зелень до смаку;
– соус "Цезар" до смаку.
Приготування:
- Для початку візьміть лист лаваша та рівномірно змастіть його соусом "Цезар".
- Натріть плавлені сирки та розподіліть їх тонким шаром по всій поверхні лаваша.
- Далі натріть крабові палички "Водний Світ" і варені яйця, рівномірно викладіть їх на підготовлений лаваш.
- Накрийте начинку другим листом лаваша. Також змастіть його соусом "Цезар" і додайте зверху натертий чи нарізаний тонкою соломкою огірок.
- Обережно згорніть усе в рулет.
- Замотайте його в харчову плівку та залиште в холодильнику на півтори години для просочення.
Крабовий салат з помідорами та перцем
- Час: 25 хвилин
- Порцій: 4
Такий салат стане окрасою будь-якого столу / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 250 грамів крабових паличок від ТМ "Водний Світ";
– 2 помідори;
– 1 болгарський перець;
– 100 грамів твердого сиру;
– 2 – 3 варені яйця;
– 1 – 2 зубчики часнику;
– майонез 72% до смаку;
– сіль, перець, зелень до смаку.
Приготування:
- Всі інгредієнти наріжте довільними шматочками.
- Сир можна натерти на великій тертці або подрібнити ножем – все залежить від ваших вподобань.
- Додайте до салату майонез, посоліть та поперчіть на свій смак.
- Ретельно перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно поєдналися.
Чизкейк зі шпинатом та крабовими паличками
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Чизкейк з крабовими паличками здивує навіть гурмана / Фото Shutterstock
Інгредієнти для основи:
– 250 грамів крекерів;
– 75 грамів свіжого шпинату або руколи;
– 20 мілілітрів оливкової олії;
– 75 грамів масла.
Для начинки:
– 500 грамів крем-сиру;
– 20 грамів кропу;
– 1 великий огірок;
– 200 грамів крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– 200 грамів варених креветок або слабосолоного лосося.
Приготування:
- У блендері подрібніть печиво разом зі шпинатом або руколою, а також олією до стану дрібної крихти.
- Додайте розтоплене вершкове масло і ретельно перемішайте.
- Викладіть масу в роз'ємну форму, застелену пергаментом.
- За допомогою склянки сформуйте бортики та щільно утрамбуйте дно. Помістіть основу в холодильник, поки готуєте начинку.
- Тим часом крем-сир ретельно перемішайте лопаткою або міксером до однорідності. Додайте дрібно нарізаний кріп, очищений та нарізаний огірок, розділені на волокна крабові палички та нарізані креветки або лосось.
- Все ретельно перемішайте.
- Викладіть начинку у форму на підготовлену основу.
- Накрийте харчовою плівкою і поставте у холодильник на кілька годин або на ніч.
Суші-донатс
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 4
Ця закуска готується дуже просто / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 150 грамів крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– 1 огірок;
– половина авокадо;
– 100 грамів крем-сиру;
– зелена цибуля до смаку;
– імбир до смаку;
– кунжут до смаку;
– норі до смаку.
Для рису:
– 300 грамів рису;
– 400 мілілітрів води.
Заправка:
– 100 мілілітрів гарячої води;
– 2 столові ложки рисового оцту;
– 1 столова ложка цукру;
– половина чайної ложки солі.
Приготування:
- Ретельно промийте рис 5–7 разів, поки вода не стане прозорою.
- Залийте чистий рис холодною водою і варіть на повільному вогні 15 хвилин з моменту закипання.
- Приготуйте заправку, вилийте її у готовий гарячий рис, перемішайте та залиште остигати.
- Форми для донатів злегка змастіть олією. Викладіть рис та щільно утрамбуйте його.
- Зверху нанесіть шар крем-сиру, додайте нарізані крабові палички, зелену цибулю та авокадо.
- Щільно втрамбуйте ще раз, нанесіть ще один шар крем-сиру, викладіть водорості норі та переверніть форму.
- Готові донати прикрасьте шматочками крабових паличок, огірком, маринованим імбиром і посипте кунжутом.
- Куштуйте, занурюючи донати у соєвий соус.
Смачного!