Здивуйте гостей на свята: топ-5 креативних рецептів із крабовими паличками від "Водного Світу"

26 грудня 2024, 16:00
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Новорічні свята наповнені ароматами домашніх страв, які повертають у дитинство. Крабовий салат завжди займав почесне місце на сімейному застіллі, створюючи атмосферу затишку та передчуття свята.

Крабові палички – це універсальний інгредієнт для багатьох страв святкового меню. Вони можуть зробити смачнішими й салати, і закуски, і рулети, інформує Смачно 24.

Не пропустіть Не крабов'є єдиним: неймовірні святкові рецепти з крабовими паличками

Святковий настрій із "Водним Світом"

Коли йдеться про приготування страв із крабовими паличками, важливо обрати якісні та свіжі інгредієнти. ТМ "Водний Світ" – це надійний вибір для тих, хто цінує чудовий смак і довіряє лише перевіреним виробникам. Продукція бренду вже понад 22 роки допомагає створювати кулінарні шедеври, які здатні вразити навіть найвибагливіших гостей.

Крабові палички від "Водного Світу" – універсальний інгредієнт, який відкриває безліч можливостей для цікавих експериментів на кухні. Їх можна використовувати й для приготування простих закусок, і для створення вишуканих та креативних страв.

Обираючи "Водний Світ", ви отримуєте легкість приготування, впевненість у результаті та незмінно високий стандарт якості. А що особливого приготувати з крабовими паличками на Новий рік та інші свята, розповідаємо далі.

Крабові сендвічі

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2


Приготуйте ці неймовірні крабові сендвічі / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 180 грамів крекерів;
– 100 грамів крабових паличок від ТМ "Водний Світ";
– 2 варені яйця;
– 1 плавлений сирок;
– 1 – 2 зубчики часнику;
– 2 столові ложки майонезу;
– зелень до смаку.

Приготування:

  1. Крабові палички, яйця, сирок та часник натріть на дрібній тертці.
  2. Заправте майонезом та ретельно перемішайте.
  3. Підготуйте крекери, щедро накладаючи на них намазку.
  4. За бажанням обваляйте готові крекери в подрібненій зелені, щоб додати страві свіжого аромату та яскравого вигляду.
  5. Поставте крекери до холодильника на декілька годин, щоб вони настоялися та просочилися.
  6. Подавайте охолодженими.

Крабове петті

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4


Крабове петті смакує просто незабутньо / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 2 лаваші;
– 200 грамів крабових паличок від ТМ "Водний Світ";
– 4 яйця;
– 2 огірки;
– 3 плавлені сирки;
– зелень до смаку;
– соус "Цезар" до смаку.

Приготування:

  1. Для початку візьміть лист лаваша та рівномірно змастіть його соусом "Цезар".
  2. Натріть плавлені сирки та розподіліть їх тонким шаром по всій поверхні лаваша.
  3. Далі натріть крабові палички "Водний Світ" і варені яйця, рівномірно викладіть їх на підготовлений лаваш.
  4. Накрийте начинку другим листом лаваша. Також змастіть його соусом "Цезар" і додайте зверху натертий чи нарізаний тонкою соломкою огірок.
  5. Обережно згорніть усе в рулет.
  6. Замотайте його в харчову плівку та залиште в холодильнику на півтори години для просочення.

Крабовий салат з помідорами та перцем

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4


Такий салат стане окрасою будь-якого столу / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 250 грамів крабових паличок від ТМ "Водний Світ";
– 2 помідори;
– 1 болгарський перець;
– 100 грамів твердого сиру;
– 2 – 3 варені яйця;
– 1 – 2 зубчики часнику;
– майонез 72% до смаку;
– сіль, перець, зелень до смаку.

Приготування:

  1. Всі інгредієнти наріжте довільними шматочками.
  2. Сир можна натерти на великій тертці або подрібнити ножем – все залежить від ваших вподобань.
  3. Додайте до салату майонез, посоліть та поперчіть на свій смак.
  4. Ретельно перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно поєдналися.

Чизкейк зі шпинатом та крабовими паличками

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4


Чизкейк з крабовими паличками здивує навіть гурмана / Фото Shutterstock

Інгредієнти для основи:
– 250 грамів крекерів;
– 75 грамів свіжого шпинату або руколи;
– 20 мілілітрів оливкової олії;
– 75 грамів масла.
Для начинки:
– 500 грамів крем-сиру;
– 20 грамів кропу;
– 1 великий огірок;
– 200 грамів крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– 200 грамів варених креветок або слабосолоного лосося.

Приготування:

  1. У блендері подрібніть печиво разом зі шпинатом або руколою, а також олією до стану дрібної крихти.
  2. Додайте розтоплене вершкове масло і ретельно перемішайте.
  3. Викладіть масу в роз'ємну форму, застелену пергаментом.
  4. За допомогою склянки сформуйте бортики та щільно утрамбуйте дно. Помістіть основу в холодильник, поки готуєте начинку.
  5. Тим часом крем-сир ретельно перемішайте лопаткою або міксером до однорідності. Додайте дрібно нарізаний кріп, очищений та нарізаний огірок, розділені на волокна крабові палички та нарізані креветки або лосось.
  6. Все ретельно перемішайте.
  7. Викладіть начинку у форму на підготовлену основу.
  8. Накрийте харчовою плівкою і поставте у холодильник на кілька годин або на ніч.

Суші-донатс

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4


Ця закуска готується дуже просто / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 150 грамів крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– 1 огірок;
– половина авокадо;
– 100 грамів крем-сиру;
– зелена цибуля до смаку;
– імбир до смаку;
– кунжут до смаку;
– норі до смаку.
Для рису:
– 300 грамів рису;
– 400 мілілітрів води.
Заправка:
– 100 мілілітрів гарячої води;
– 2 столові ложки рисового оцту;
– 1 столова ложка цукру;
– половина чайної ложки солі.

Приготування:

  1. Ретельно промийте рис 5–7 разів, поки вода не стане прозорою.
  2. Залийте чистий рис холодною водою і варіть на повільному вогні 15 хвилин з моменту закипання.
  3. Приготуйте заправку, вилийте її у готовий гарячий рис, перемішайте та залиште остигати.
  4. Форми для донатів злегка змастіть олією. Викладіть рис та щільно утрамбуйте його.
  5. Зверху нанесіть шар крем-сиру, додайте нарізані крабові палички, зелену цибулю та авокадо.
  6. Щільно втрамбуйте ще раз, нанесіть ще один шар крем-сиру, викладіть водорості норі та переверніть форму.
  7. Готові донати прикрасьте шматочками крабових паличок, огірком, маринованим імбиром і посипте кунжутом.
  8. Куштуйте, занурюючи донати у соєвий соус.

Смачного!