З наближенням зимових свят багато хто прагне урізноманітнити свої трапези цікавими рецептами. 24 Канал пропонує 4 оригінальні рецепти з крабовими паличками, які стануть зірками святкового столу.

Буде смачно Крабові палички по-новому: страви, які готуються просто, а вигляд мають, як із ресторану

"Водний Світ" – гарантія смаку та якості

У світі кулінарії якість і свіжість інгредієнтів мають першочергове значення. Тому для того, щоб досягти найкращих результатів на кухні, варто обирати продукти лише від перевірених виробників. ТМ "Водний Світ" вже давно став провідним брендом на українському ринку морепродуктів, особливо відомим завдяки своїм крабовим паличкам преміумкласу.

Понад 22 роки споживачі довіряють ТМ "Водний Світ", зокрема через широкий асортимент якісної продукції. Вона завоювала популярність не лише в Україні, а й на міжнародних ринках, включаючи США, Канаду, Ізраїль, Грузію, Молдову, Німеччину, Польщу та країни Балтії. Це лише підкреслює успіх компанії та її прихильність до високих стандартів якості.

З морепродуктами від ТМ "Водний Світ" можна створити як прості перекуси, так і оригінальні святкові страви. Вже зовсім скоро розпочнеться марафон різдвяно-новорічних дат, тож салати та закуски будуть незамінними компонентами трапез. А як приготувати їх по-особливому з крабовими паличками, розповідаємо далі.

Суші-салат в келихах

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4

Суші-салат в келихах
Суші-салат в келихах / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 200 грамів крабових паличок від ТМ "Водний Світ";
– третина склянки рису (в сухому вигляді);
– третина листа норі;
– 200 – 250 грамів крем-сиру;
– 1 великий огірок;
– 1 авокадо;
– 150 грамів слабосолоної червоної риби;
– соєвий соус до смаку;
– кунжут до смаку.

Для заправки рису:
– 1,5 столової ложки рисового оцту;
– третина чайної ложки солі;
– третина столової ложки цукру.

Приготування:

  1. Рис відваріть до готовності та влийте в нього підігріту заправку із солі, цукру і рисового оцту. Перемішайте, дайте охолонути, а потім додайте трішки нарізаних водоростей норі.
  2. Крабові палички розділіть на волокна руками або за допомогою двох виделок. Огірки, авокадо і червону рибу наріжте дрібним кубиком.
  3. Зберіть салат. На дно келихів викладіть шар рису і розрівняйте. Змастіть крем-сиром.
  4. Далі викладіть огірок і крабові палички. Знову змастіть крем-сиром. Наприкінці викладіть авокадо, червону рибу і посипте кунжутом.
  5. Перед подачею полийте 1 столовою ложкою соєвого соусу.

Як приготувати суші-салат в келихах: дивіться відео

Салат "Червоне море"

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 3

Як приготувати салат Червоне море
Як приготувати салат "Червоне море" / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 350 грамів крабових паличок від ТМ "Водний Світ";
– 2 помідори;
– 1 болгарський перець;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 200 грамів твердого сиру;
– майонез до смаку.

Приготування:

  1. Крабові палички від ТМ "Водний Світ", помідори та болгарський перець наріжте середніми шматочками. Сир натріть на грубій тертці.

  2. Візьміть салатник і складіть інгредієнти шарами – помідори, сир, перець, крабові палички.

  3. Кожен шар змащуйте майонезом, змішаним із вичавленим часником. Готово!

Також цей салат можна просто змішати в посудині та заправити всі інгредієнти майонезом.

Дивіться, як приготувати салат: відео

Солоний торт з крабовими паличками

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Солоний торт з крабовими паличками
Солоний торт з крабовими паличками / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 350 – 400 грамів крем-сиру;
– пучок зеленої цибулі;
– 200 грамів слабосолоної червоної риби;
– упаковка "Сніжного крабу" від ТМ "Водний Світ";
– 120 грамів солоних крекерів;
– 60 грамів вершкового масла.

Для декору:
– 4 столові ложки крем-сиру;
– 2 столові ложки вершків;
– 2 столові ложки ікри масаго від ТМ "Водний Світ".

Приготування:

  1. Крем-сир змішайте з дрібно нарізаною зеленою цибулею.

  2. Крабові палички розділіть на волокна та додайте до маси.

  3. Червону рибу наріжте дрібним кубиком, додайте до решти інгредієнтів та перемішайте.

  4. Крекери розкришіть. Змішайте з розтопленим маслом.

  5. Викладіть масу для основи на дно роз’ємної форми та розрівняйте.

  6. Зверху викладіть начинку та ущільніть. Поставте у холодильник на кілька годин чи на ніч.

  7. Перед подачею змішайте всі інгредієнти для декору. Перекладіть в кондитерський мішок, вийміть торт з форми й задекоруйте його "трояндочками" з крем-сиру, вершків та ікри масаго.

Як приготувати солоний торт з крабовими паличками: дивіться відео

Салат зі "Сніжним крабом", рисом та кукурудзою

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4

Салат з крабових паличок
Салат з крабових паличок з рисом та кукурудзою / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 350 грамів консервованої кукурудзи;
– 400 грамів крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– 200 грамів рису;
– 4 яйця;
– 1 пучок кропу;
– 3 огірки;
– лимон до смаку;
– сіль, перець до смаку;
– 130 грамів сметани або майонезу.

Приготування:

  1. Заздалегідь відваріть яйця та рис.

  2. Подрібніть крабові палички "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ". Помістіть їх у салатник та додайте кукурудзу. Туди ж відправте нарізані відварені яйця.

  3. До суміші додайте відварений охолоджений рис. Поріжте огірки й теж покладіть їх до решти інгредієнтів.

  4. Сметану чи майонез змішайте із сіллю та лимонним соком. Відправте у салат.

  5. Дрібно наріжте кріп, додайте у салатник та перемішайте. За бажанням додайте сіль та перець.

Як приготувати салат з крабових паличок з рисом та кукурудзою: дивіться відео

Смачного!