Варити чи ні: як правильно готувати лисички
Лисички славляться своїм винятковим смаком та ароматом, тому не дивно, що є чи не найулюбленішими грибами. Вони є не лише кулінарною насолодою, але й мають значні переваги для здоров'я, як-от вітаміни А, В1, В2 та С.
Але серед господинь часто виникає питання щодо правильної обробки грибів перед основним приготуванням, наприклад, чи потрібно варити лисички перед смаженням. Відповідь на це дає 24 Канал з посиланням на Факти.
Читайте також Чи потрібно чистити печериці перед приготуванням: ви здивуєтеся
Чи потрібно варити лисички перед смаженням
Експерти підкреслюють переваги попередньої обробки лисичок перед смаженням:
- гриби можуть накопичувати шкідливі речовини, а варіння допомагає позбутися від них;
- це зменшує гіркоту, яка може бути в грибах;
- також знищує можливі патогенні мікроорганізми.
Як правильно варити лисички
- Перед варінням ретельно очистьте гриби від бруду та піску. Потім гарно промийте їх під проточною водою. Якщо вони великі – наріжте.
- Викладіть лисички в каструлю та залийте водою. Додайте на кожен літр води 1 чайну ложку солі.
- Після закипання води варіть лисички близько 5 – 7 хвилин. Також під час варіння варто знімати пінку, яка утворюється на поверхні.
- Як гриби зваряться перекиньте їх на друшляк і промийте теплою водою. Дайте воді стекти і тоді беріться до приготування головної страви з грибами.
Щодо смаження лисичок, то краще робити це на суміші олії та масла, попередньо обсмаживши на ньому нарізану цибулю. Наприкінці приготування можна додати у страву сметану, сіль, перець та інші спеції до смаку.
Цікаво: спробуйте приготувати білі гриби з цибулею та зеленню.