Як і завжди, в кожному інгредієнті та страві є свої нюанси. Тож, 24 Канал з посиланням на All recipes, розібрався, чи потрібно чистити печериці перед приготуванням.

Читайте також Опеньки, тушковані в сметані: готуємо смачні грибочки поки ще сезон

Чи потрібно чистити печериці

Виявляється, чистити печериці не обов'язково, хоч багато людей і роблять це часто через побоювання щодо їхнього забруднення. Ретельного миття під водою достатньо, щоб усунути будь-які потенційні ризики.

Для тих, хто віддає перевагу додатковій обережності, може бути доцільним просто обрізати зріз. Однак, не потрібно видаляти "зябра" або "спіднички", оскільки ці частини відповідають за виразний смак і аромат грибів.

Ростуть гриби у спеціальний стерильних умовах. Власники виробничих цехів повинні дотримуватися ряду правил, щоб їхні товари потрапили на полиці магазинів. Тому очищати гриби від шкірки перед варінням нема потреби,
– кажуть експерти.

Рекомендується очищати капелюшки грибів тоді, коли вони досягли висоти понад 5 сантиметрів. Річ у тім, що, коли гриби дозрівають, їхня шкірка потовщується, що призводить до більш твердої текстури. Ця деталь особливо важлива для тих, хто готує фаршировані печериці.

Що зробити перед приготуванням печериць

Експерти рекомендують ефективно очищати гриби за допомогою паперового рушника, а у важкодоступних місцях – за допомогою сухої щітки. Для тих, хто хоче забезпечити ретельну підготовку перед вживанням, рекомендується мити гриби під проточною водою.

Тривалого замочування грибів у воді – не рекомендують, оскільки цей вид дуже добре поглинає вологу. Це може негативно вплинути як на смак, так і на аромат продукту. Замість цього рекомендується швидко промити гриби, використовуючи щітку або губку, щоб усунути будь-який бруд. А для видалення надлишків вологи після миття, слід висушити гриби паперовим рушником.

Сподобався лайфхак? Тоді дізнайтеся, чому не радять кидати заморожені пельмені в окріп.