Ідеально в холодні дні – смачно солимо скумбрію: простий рецепт апетитної рибки
Джерело:
ProstoWayСолона скумбрія стала популярним вибором для простої та ароматної закуски, яку можна легко приготувати вдома. Ця страва вимагає мінімум часу та простого списку інгредієнтів, що робить її доступним варіантом для тих, хто хоче насолодитися апетитною рибкою без зайвого клопоту.
М'ясо скумбрії ніжне і дуже смачне, тому добре поєднується з іншими стравами, салатами, картоплею і може подаватися до столу, як самостійний гарнір. Як швидко та смачно засолити скумбрію, розповідає ProstoWay.
Спробуйте це Простіше, ніж здається: як приготувати ресторанну страву "Тартар" вдома не за всі гроші світу
Рецепт малосоленої скумбрії
- Час: 20 хвилин на приготування, 1 доба – маринування
- Порції: 1
Інгредієнти:
– скумбрія – 1 штука
– лаврове листя – 2 штука
– сіль – 3 чайні ложки
– коріандр – 1/3 чайної ложки
– вода – 0,2 літра
– олія – 1 столова ложка
– оцет – 1 столова ложка
– перець горошком – 0,5 чайної ложки
Приготування:
- Почніть з приготування маринаду. В каструлю покладіть цукор, сіль, лаврове листя, перець горошком, ще можна додати 2 духмяних перці горошком, коріандр.
- Влийте воду та доведіть все до кипіння. Проваріть 2 хвилини, щоб все розчинилося. В останню чергу влийте олію та оцет.
- Рибу почистьте – відріжте голову та плавці. Наріжте порційними шматками. Далі наріжте і цибулю.
- Складіть рибу та цибулю в банку. Залийте охолодженим маринадом. Поставте на маринування в холодильник на добу, для кращого ефекту – на 2 – 3 дні. Смачного!
Також цікаво: як приготувати тушковану капусту так, щоб страва була на висоті.