Гарнір, від якого легко втратити голову – смачно і швидко готуємо білі гриби у сметані

6 листопада 2024, 14:20
Читать новость на русском

Цієї осені білі гриби стають одним із найпопулярніших делікатесів, зачаровуючи гурманів своїм насиченим смаком та виразним ароматом. Сметанний соус і гриби ідеально поєднуються, тому це найбільш універсальна страва з лісовими дарами.

Теж не уявляєте свого життя без грибів? Тоді ця страва саме для вас! Рецепт білих грибів у сметані –  дуже простий, а в підсумку виходить повноцінний ароматний гарнір, повідомляє 24 Канал з посиланням на shuba.

Читайте також  Швидко та без зайвого клопоту: мариновані печериці, які можна смакувати вже за 30 хвилин

Рецепт білих грибів у сметані

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– білі гриби – 500 грамів 
– цибуля жовта ріпчаста – 1 штука 
– морква – 1 штука 
– сіль та перець – до смаку 
– олія соняшникова – 40 мілілітрів 
– сметана 15% – 100 грамів

З морепродуктами від ТМ "Водний Світ" створити свято для всієї родини – легко! Заморожені мідії та креветки збережуть смак моря у кожній страві, а крабові палички "Сніжний краб" зроблять навіть звичний салат особливим.

Приготування:

  1. Білі гриби переберіть, очистьте і помийте. Великі гриби поріжте на шматочки. Залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть 10 – 15 хвилин.

  2. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте під проточною водою.
     
  3. Цибулю й моркву почистьте, помийте і наріжте кубиками. У сковороді нагрійте олію, покладіть цибулю з морквою, обсмажте кілька хвилин до напівготовності. 
     
  4. Додайте гриби та смажте, помішуючи, 10 хвилин. Посоліть, поперчіть, влийте сметану і перемішайте. Тушкуйте під кришкою на маленькому вогні 10 хвилин.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як приготувати вдома бургери, як з МакДональдзу.