Не такі хімічні й набагато смачніші, ніж магазинні: як приготувати домашні бульйонні кубики

29 жовтня 2024, 14:12
Читать новость на русском

Джерело:

"Господинька"

Домашні бульйонні кубики стають універсальним інгредієнтом на кухні, який підходить для приготування різноманітних страв. Ці кубики можна зберігати в морозильній камері протягом декількох місяців. Коли потрібно швидко приготувати суп, просто заливши кубик окропом, ви отримаєте насичений і ароматний результат.

Найголовніше тут те – ви самостійно контролюєте якість та інгредієнти, чого не зробиш із магазинними, що стають дедалі популярнішими. Як зробити домашні бульйонні кубики, розповіла "Господинька".

Читайте також Буде хрусткою, а не місивом: маленькі хитрощі, які перетворять смажену картоплю на шедевр

Домашні бульйонні кубики

  • Час: 2 години
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– куряче філе – 200 грамів
– цибуля велика – 2 штуки
– морква велика – 2 штуки
– часник – 4 зубчики
– кріп, петрушка
– сіль – 2 столові ложки
– олія рослинна – 1 столова ложка
– куркума – 1,5 чайної ложки
– вода – 100 мілілітрів

Приготування: 

  1. Наріжте цибулю, курку та моркву. Курку і моркву обсмажте на сковороді. Потім додайте моркву та часник.
     
  2. До обсмаженого м'яса з цибулею та морквою додайте нарізану зелень, сіль та спеції. Цю масу подрібніть блендером. Головне не забувайте, що бульйонні кубики вийдуть солоними.
     
  3. Викладіть масу в контейнер та відправте у морозильну камеру на 1,5 – 2 години. Потім витягніть, наріжте на кубики й відправте в морозильну камеру для зберігання.

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як правильно варити курку на бульйон, а як для салату.