Найголовніше тут те – ви самостійно контролюєте якість та інгредієнти, чого не зробиш із магазинними, що стають дедалі популярнішими. Як зробити домашні бульйонні кубики, розповіла "Господинька".
Читайте також Буде хрусткою, а не місивом: маленькі хитрощі, які перетворять смажену картоплю на шедевр
Домашні бульйонні кубики
- Час: 2 години
- Порції: 1
Інгредієнти:
– куряче філе – 200 грамів
– цибуля велика – 2 штуки
– морква велика – 2 штуки
– часник – 4 зубчики
– кріп, петрушка
– сіль – 2 столові ложки
– олія рослинна – 1 столова ложка
– куркума – 1,5 чайної ложки
– вода – 100 мілілітрів
Приготування:
- Наріжте цибулю, курку та моркву. Курку і моркву обсмажте на сковороді. Потім додайте моркву та часник.
- До обсмаженого м'яса з цибулею та морквою додайте нарізану зелень, сіль та спеції. Цю масу подрібніть блендером. Головне не забувайте, що бульйонні кубики вийдуть солоними.
- Викладіть масу в контейнер та відправте у морозильну камеру на 1,5 – 2 години. Потім витягніть, наріжте на кубики й відправте в морозильну камеру для зберігання.
Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як правильно варити курку на бульйон, а як для салату.