Але це за умови, що вона засмажена зі скоринкою, а не схожа на картопляне місиво. Як правильно посмажити картоплю, щоб вона була хрусткою, й не перетворилася на кашу, розповідає Ukr.Media.
Читайте також Якщо лінь: приготувати макарони можна набагато швидше в мікрохвильовці – як це зробити
Як правильно смажити картоплю?
Правильно смажена картопля – чудово тримає форму, не розвалюється, хрустить і не перетворюється на кашу. Для того, щоб правильно приготувати таку страву, потрібно знати деякі лайфхаки.
Насамперед експерти рекомендують замочувати очищену та нарізану картоплю в холодній воді на 15 – 30 хвилин перед смаженням. Цей крок допомагає видалити надлишок крохмалю, який може спричинити розшарування картоплі під час приготування.
Перш ніж відправляти картоплю в сковороду, її потрібно обсушити – промочіть паперовими рушниками. В іншому разі картопля буде тушкуватися, а не смажитися.
Перейдімо до сковороди – варто обирати з високими бортиками та товстим дном. Важливо розігріти сковорідку з олією перед тим, як додавати картоплю, оскільки якщо покласти її на холодну сковорідку, вона може неякісно просмажитися.
Лайфхаки, які зроблять зі смаженої картоплі шедевр / Фото Unsplash
Смажити картоплю слід на сильному вогні. Під час приготування картоплю рекомендується перемішувати не більше двох разів, щоб вона не стала кашоподібною. Ця техніка забезпечує саме хрустку текстуру, а не тушковану чи розварену.
Коли картопля буде готовою, потрібно злити зайву олію, і в самому кінці додавати сіль, спеції та зелень.
Сподобався лайфхак? Тоді дізнайтеся, як виміряти грами масла без кухонних ваг.