Але це за умови, що вона засмажена зі скоринкою, а не схожа на картопляне місиво. Як правильно посмажити картоплю, щоб вона була хрусткою, й не перетворилася на кашу, розповідає Ukr.Media.

Читайте також Якщо лінь: приготувати макарони можна набагато швидше в мікрохвильовці – як це зробити

Як правильно смажити картоплю?

Правильно смажена картопля – чудово тримає форму, не розвалюється, хрустить і не перетворюється на кашу. Для того, щоб правильно приготувати таку страву, потрібно знати деякі лайфхаки.

Насамперед експерти рекомендують замочувати очищену та нарізану картоплю в холодній воді на 15 – 30 хвилин перед смаженням. Цей крок допомагає видалити надлишок крохмалю, який може спричинити розшарування картоплі під час приготування.

Перш ніж відправляти картоплю в сковороду, її потрібно обсушити – промочіть паперовими рушниками. В іншому разі картопля буде тушкуватися, а не смажитися.

Перейдімо до сковороди – варто обирати з високими бортиками та товстим дном. Важливо розігріти сковорідку з олією перед тим, як додавати картоплю, оскільки якщо покласти її на холодну сковорідку, вона може неякісно просмажитися.

Лайфхаки, які зроблять зі смаженої картоплі шедевр
Лайфхаки, які зроблять зі смаженої картоплі шедевр / Фото Unsplash

Смажити картоплю слід на сильному вогні. Під час приготування картоплю рекомендується перемішувати не більше двох разів, щоб вона не стала кашоподібною. Ця техніка забезпечує саме хрустку текстуру, а не тушковану чи розварену.

Коли картопля буде готовою, потрібно злити зайву олію, і в самому кінці додавати сіль, спеції та зелень.

Сподобався лайфхак? Тоді дізнайтеся, як виміряти грами масла без кухонних ваг.