Не скибочками та канапками єдиними: приготуйте цей фарширований хліб і він стане улюбленим
Джерело:
інстаграм @mykola_lyulkoЯкщо у вас залишився позавчорашній буханець хліба і ви не хочете його викидати, подумайте про те, як перетворити його на смачну страву. Ідеальним рішенням стане простий і смачний фарширований батон, запечений у духовці.
Їсти його треба поки гаряче, тому що це дуже смачно. Рецептом ситної закуски – фаршированого хліба, яка підійде на будь-який прийом їжі, поділився Микола Люлько.
Читайте також Соковита і зі скоринкою: такої смаженої грудки ви ще не куштували – всього 15 хвилин і готово
Рецепт фаршированого хліба
- Час: 45 хвилин
- Порції: 5
Інгредієнти:
– білий батон чи хліб – 1 штука
– часник – 30 грамів
– розмарин – 10 листочків
– петрушка – 30 грамів
– оливкова олія – 80 – 100 грамів
– дрібка солі
– оливки – 120 грамів
– маслини – 120 грамів
– в'ялені томати – 200 грамів
– моцарела – 400 грамів
– перець чилі – 1 – 2 штуки
Як приготувати фарширований хліб: дивіться відео
Приготування:
- Наріжте хліб, не дорізаючи 5 міліметрів до кінця, щоб він залишався цільним. З часнику, зелені, солі та олії приготуйте соус. Змастіть весь хліб так, щоб соус потрапив у розрізи.
- Оливки, маслини та в'ялені томати наріжте та рівномірно розставте в надрізи по всьому хлібі. Розкладіть терту моцарелу в усі надрізи хлібини й перець чилі.
- Тепер загорніть хлібину в пергамент та відправте в розігріту духовку. Запікайте 5–10 хвилин на 180 градусів. Сир повинен гарно розплавитися, а хліб прогрітися всередині.
Їжте поки гаряче, тому що це дуже смачно!
Сподобався рецепт? Український ресторатор Володимир Ярославський розповів, як смачно приготувати свинину в духовці.