Їсти його треба поки гаряче, тому що це дуже смачно. Рецептом ситної закуски – фаршированого хліба, яка підійде на будь-який прийом їжі, поділився Микола Люлько.

Читайте також Соковита і зі скоринкою: такої смаженої грудки ви ще не куштували – всього 15 хвилин і готово

Рецепт фаршированого хліба

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 5

Інгредієнти:
– білий батон чи хліб – 1 штука
– часник – 30 грамів
– розмарин – 10 листочків
– петрушка – 30 грамів
– оливкова олія – 80 – 100 грамів
– дрібка солі
– оливки – 120 грамів
– маслини – 120 грамів
– в'ялені томати – 200 грамів
– моцарела – 400 грамів
– перець чилі – 1 – 2 штуки

Як приготувати фарширований хліб: дивіться відео

Приготування:

  1. Наріжте хліб, не дорізаючи 5 міліметрів до кінця, щоб він залишався цільним. З часнику, зелені, солі та олії приготуйте соус. Змастіть весь хліб так, щоб соус потрапив у розрізи.
  2. Оливки, маслини та в'ялені томати наріжте та рівномірно розставте в надрізи по всьому хлібі. Розкладіть терту моцарелу в усі надрізи хлібини й перець чилі.
  3. Тепер загорніть хлібину в пергамент та відправте в розігріту духовку. Запікайте 5–10 хвилин на 180 градусів. Сир повинен гарно розплавитися, а хліб прогрітися всередині.

Їжте поки гаряче, тому що це дуже смачно!

Сподобався рецепт? Український ресторатор Володимир Ярославський розповів, як смачно приготувати свинину в духовці.