З'їсте за лічені хвилини, навіть не ріжучи: рецепт запашного сирно-часникового хліба від Ектора

4 листопада 2024, 12:29
Читать новость на русском

Що може бути краще, ніж теплий свіжоспечений і м'який сирний хліб? Хіба, якщо він ще й з часничком. Сирно-часниковий хліб захочуть скуштувати всі, а про пампушки до борщу забудуть тієї ж миті.

Ось рецепт від судді шоу "МастерШеф" Ектора Хіменеса-Браво, який ви просто не зможете проігнорувати. Як самостійно приготувати хліб сирно-часниковий хліб, розповідає 24 Канал з посиланням на Інстаграм кухаря.

Читайте також Будете готувати її знову й знову: робимо смачнющу намазку для бутербродів зі звичайного масла

Рецепт сирно-часникового хліба

  • Час: приблизно 3 години
  • Порції: 1

Інгредієнти: 

для заварного тіста:
– 20 грамів борошна
– 80 мілілітрів молока

– 300 грамів борошна
– 15 грамів цукру
– 6 грамів солі
– 6 грамів дріжджів
– 20 грамів м'якого вершкового масла
– 1 яйце
– 90 мілілітрів молока
– 40 грамів крем-сиру

для начинки:
– 80 грамів вершкового масла
– 25 грамів петрушки
– 5 грамів солі
– 1 головка часнику
– 130 грамів моцарели
– 1 яйце

Дивіться як приготувати сирно-часниковий хліб: відео

У пошуках ніжного смаку, що додасть вашим стравам морського акценту? Крабові палички від ТМ "Водний Світ" – це ідеальний вибір! Неймовірно ніжні й завжди якісні – продукція ТМ “Водний Світ” стане окрасою будь-якої закуски.

Приготування:

  1. Борошно та молоко об'єднайте, підігрійте на плиті, доки заварне тісто не загусне.

  2. Всі сухі продукти, заварне тісто, яйце, молоко, крем-сир висипте в чашу міксера та перемішуйте насадкою "гачок" протягом 10 хвилин.

  3. Додайте 20 грамів вершкового масла та замішуйте ще 5 хвилин. Перекладіть в миску, змащену маслом, та залиште підходити в теплому місці на 1,5 – 2 години.

  4. Часник запечіть при температурі 160 градусів та видавіть у вершкове масло. Додайте петрушку, сіль та перемішайте.

  5. Тісто розкатайте у пласт 50 на 50 сантиметрів, змастіть часниковим маслом, посипте 100 грамами сиру та поріжте на квадратики за шириною та висотою форми. Складіть шматочки по 3 штуки та викладіть у форму, застелену пергаментом. Змастіть яйцем.

  6. Випікайте 25 хвилин при температурі 180 градусів, накривши фольгою. Дістаньте, посипте рештою сиру і випікайте ще 5 хвилин.

Смачного!

Сподобався рецепт? Кулінарка поділилася рецептом намазки на хліб з авокадо, з сиром Фета та спеціями.