З'їсте за лічені хвилини, навіть не ріжучи: рецепт запашного сирно-часникового хліба від Ектора
Що може бути краще, ніж теплий свіжоспечений і м'який сирний хліб? Хіба, якщо він ще й з часничком. Сирно-часниковий хліб захочуть скуштувати всі, а про пампушки до борщу забудуть тієї ж миті.
Ось рецепт від судді шоу "МастерШеф" Ектора Хіменеса-Браво, який ви просто не зможете проігнорувати. Як самостійно приготувати хліб сирно-часниковий хліб, розповідає 24 Канал з посиланням на Інстаграм кухаря.
Читайте також Будете готувати її знову й знову: робимо смачнющу намазку для бутербродів зі звичайного масла
Рецепт сирно-часникового хліба
- Час: приблизно 3 години
- Порції: 1
Інгредієнти:
для заварного тіста:
– 20 грамів борошна
– 80 мілілітрів молока
– 300 грамів борошна
– 15 грамів цукру
– 6 грамів солі
– 6 грамів дріжджів
– 20 грамів м'якого вершкового масла
– 1 яйце
– 90 мілілітрів молока
– 40 грамів крем-сиру
для начинки:
– 80 грамів вершкового масла
– 25 грамів петрушки
– 5 грамів солі
– 1 головка часнику
– 130 грамів моцарели
– 1 яйце
Дивіться як приготувати сирно-часниковий хліб: відео
Приготування:
Борошно та молоко об'єднайте, підігрійте на плиті, доки заварне тісто не загусне.
Всі сухі продукти, заварне тісто, яйце, молоко, крем-сир висипте в чашу міксера та перемішуйте насадкою "гачок" протягом 10 хвилин.
Додайте 20 грамів вершкового масла та замішуйте ще 5 хвилин. Перекладіть в миску, змащену маслом, та залиште підходити в теплому місці на 1,5 – 2 години.
Часник запечіть при температурі 160 градусів та видавіть у вершкове масло. Додайте петрушку, сіль та перемішайте.
Тісто розкатайте у пласт 50 на 50 сантиметрів, змастіть часниковим маслом, посипте 100 грамами сиру та поріжте на квадратики за шириною та висотою форми. Складіть шматочки по 3 штуки та викладіть у форму, застелену пергаментом. Змастіть яйцем.
Випікайте 25 хвилин при температурі 180 градусів, накривши фольгою. Дістаньте, посипте рештою сиру і випікайте ще 5 хвилин.
Смачного!
Сподобався рецепт? Кулінарка поділилася рецептом намазки на хліб з авокадо, з сиром Фета та спеціями.