Топ-3 легких страв з гарбуза на Геловін: смачна добірка для осіннього настрою

30 жовтня 2024, 22:35
Читать новость на русском

Гарбуз – ідеальний осінній інгредієнт, який надає стравам особливого смаку та аромату. Він підходить для безлічі рецептів, від закусок до десертів.

Страви з гарбузом не тільки прості в приготуванні, але й чудово підійдуть для Геловіну, інформує Смачно 24. У цій добірці ми зібрали кілька легких і цікавих рецептів.

До теми Шоколадний торт на Геловін: моторошний і дуже смачний

Оладки з гарбуза та картоплі

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 300 грамів гарбуза;
– 500 грамів пізньої картоплі;
– 2 яйця;
– 100 грамів цибулі;
– 80 грамів пшеничного борошна типу 550;
– 75 мілілітрів олії;
– сіль, перець, солодка паприка – до смаку.

Приготування:

  1. Приготуйте гарбуз і натріть на тертці середнього розміру. Картоплю та цибулю вимийте, почистьте й також натріть на тертці середнього розміру.
  2. Перемішайте натерті овочі. Потім розбийте в миску два яйця.
  3. Додайте пшеничне борошно і спеції: по плоскій чайній ложці солі, перцю та солодкої паприки.
  4. Усе ретельно перемішайте. Налийте олію в сковороду та добре розігрійте. Починайте формувати котлети, викладаючи на сковороду по великій столовій ложці овочевого тіста на один млинець.
  5. Смажте млинці на середньому вогні приблизно по 3 – 4 хвилини з кожного боку.

Салат з гарбузом та фетою

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 склянки очищеного та нарізаного кубиками гарбуза;
– 2/3 склянки вареного або консервованого нуту;
– 1 зубчик часнику;
– 1 столова ложка оливкової олії першого віджиму + для подачі;
– спеції: сіль, перець, по 1/2 чайної ложки куркуми, паприки та орегано;
– 2 жмені руколи;
– 150 грамів сиру фета;
– 8 сушених помідорів;
– 2 чайні ложки каперсів (за бажанням);
для соусу:
– 2 столові ложки меду або кленового сиропу;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 чайні ложки гірчиці;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– сіль і свіжозмелений чорний перець – до смаку.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Підготуйте гарбуз, розріжте його на шматочки та очистіть від шкірки і видаліть насіння.
  3. М'якоть наріжте кубиками.
  4. Змішайте гарбуз із відцідженим нутом, столовою ложкою оливкової олії, тертим часником, сіллю, перцем, куркумою, паприкою та орегано.
  5. Викладіть усе на деко, застелене папером для випікання, і помістіть у духовку. Випікайте приблизно 15 хвилин, доки гарбуз не стане м'яким.
  6. Вимиту і обсушену руколу викладіть на тарілки, додайте запечені овочі, нарізаний кубиками сир Фета, порізані сушені помідори і, за бажанням, каперси.
  7. За потреби все посоліть, поперчіть і полийте соусом (збийте всі інгредієнти віночком або виделкою).

Пиріг з гарбузом та яблуком

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 300 грамів борошна;
– 150 грамів цукру;
– 180 мілілітрів натурального йогурту;
– 4 яйця;
– 150 грамів вершкового масла;
– 300 грамів яблук;
– 400 грамів гарбуза;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– спеції: кориця, ванільний цукор до смаку.

Приготування:

  1. Вершкове масло розтопіть в каструлі і залиште остигати.
  2. У мисці збийте міксером яйця з додаванням цукру.
  3. Потім до яєчної суміші додайте частину борошна, розтоплене масло, йогурт, 2 чайні ложки розпушувача та 2 чайні ложки ванільного цукру. Інгредієнти ретельно перемішати міксером.
  4. Потім в масу порціями всипте борошно, що залишилося, продовжуйте перемішувати масу.
  5. Гарбуз розріжте навпіл, почистьте від насіння і волокнистих частин, ретельно вимийте і почистіть від шкірки.
  6. Очищений гарбуз натріть на крупній тертці.
  7. Додати в тісто гарбуз і ретельно перемішайте ложкою.
  8. Деко застеліть папером для випічки і викладіть в нього гарбузовий пиріг.
  9. Яблука помийте, почистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте скибочками товщиною близько 5 міліметрів.
  10. Поверх тіста розкладіть скибочки яблук і трохи посипте корицею.
  11. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хвилин (до сухої зубочистки).
  12. Спечений пиріг вийміть з духовки та залишіть, щоб охолонув.

Який салат приготувати: цікава добірка з корейською морквою.