Топ-3 легких страв з гарбуза на Геловін: смачна добірка для осіннього настрою
Гарбуз – ідеальний осінній інгредієнт, який надає стравам особливого смаку та аромату. Він підходить для безлічі рецептів, від закусок до десертів.
Страви з гарбузом не тільки прості в приготуванні, але й чудово підійдуть для Геловіну, інформує Смачно 24. У цій добірці ми зібрали кілька легких і цікавих рецептів.
До теми Шоколадний торт на Геловін: моторошний і дуже смачний
Оладки з гарбуза та картоплі
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 300 грамів гарбуза;
– 500 грамів пізньої картоплі;
– 2 яйця;
– 100 грамів цибулі;
– 80 грамів пшеничного борошна типу 550;
– 75 мілілітрів олії;
– сіль, перець, солодка паприка – до смаку.
Приготування:
- Приготуйте гарбуз і натріть на тертці середнього розміру. Картоплю та цибулю вимийте, почистьте й також натріть на тертці середнього розміру.
- Перемішайте натерті овочі. Потім розбийте в миску два яйця.
- Додайте пшеничне борошно і спеції: по плоскій чайній ложці солі, перцю та солодкої паприки.
- Усе ретельно перемішайте. Налийте олію в сковороду та добре розігрійте. Починайте формувати котлети, викладаючи на сковороду по великій столовій ложці овочевого тіста на один млинець.
- Смажте млинці на середньому вогні приблизно по 3 – 4 хвилини з кожного боку.
Салат з гарбузом та фетою
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 склянки очищеного та нарізаного кубиками гарбуза;
– 2/3 склянки вареного або консервованого нуту;
– 1 зубчик часнику;
– 1 столова ложка оливкової олії першого віджиму + для подачі;
– спеції: сіль, перець, по 1/2 чайної ложки куркуми, паприки та орегано;
– 2 жмені руколи;
– 150 грамів сиру фета;
– 8 сушених помідорів;
– 2 чайні ложки каперсів (за бажанням);
для соусу:
– 2 столові ложки меду або кленового сиропу;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 чайні ложки гірчиці;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– сіль і свіжозмелений чорний перець – до смаку.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Підготуйте гарбуз, розріжте його на шматочки та очистіть від шкірки і видаліть насіння.
- М’якоть наріжте кубиками.
- Змішайте гарбуз із відцідженим нутом, столовою ложкою оливкової олії, тертим часником, сіллю, перцем, куркумою, паприкою та орегано.
- Викладіть усе на деко, застелене папером для випікання, і помістіть у духовку. Випікайте приблизно 15 хвилин, доки гарбуз не стане м’яким.
- Вимиту і обсушену рукколу викладіть на тарілки, додайте запечені овочі, нарізаний кубиками сир Фета, порізані сушені помідори і, за бажанням, каперси.
- За потреби все посоліть, поперчіть і полийте соусом (збийте всі інгредієнти віночком або виделкою).
Пиріг з гарбузом та яблуком
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 300 грамів борошна;
– 150 грамів цукру;
– 180 мілілітрів натурального йогурту;
– 4 яйця;
– 150 грамів вершкового масла;
– 300 грамів яблук;
– 400 грамів гарбуза;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– спеції: кориця, ванільний цукор до смаку.
Приготування:
- Вершкове масло розтопіть в каструлі і залиште остигати.
- У мисці збийте міксером яйця з додаванням цукру.
- Потім до яєчної суміші додайте частину борошна, розтоплене масло, йогурт, 2 чайні ложки розпушувача та 2 чайні ложки ванільного цукру. Інгредієнти ретельно перемішати міксером.
- Потім в масу порціями всипте борошно, що залишилося, продовжуйте перемішувати масу.
- Гарбуз розріжте навпіл, почистіть від насіння і волокнистих частин, ретельно вимийте і почистіть від шкірки.
- Очищений гарбуз натріть на крупній тертці.
- Додати в тісто гарбуз і ретельно перемішайте ложкою.
- Деко застеліть папером для випічки і викладіть в нього гарбузовий пиріг.
- Яблука помийте, почистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте скибочками товщиною близько 5 міліметрів.
- Поверх тіста розкладіть скибочки яблук і трохи посипте корицею.
- Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хвилин (до сухої зубочистки).
- Спечений пиріг вийміть з духовки та залишіть, щоб охолонув.
Який салат приготувати: цікава добірка з корейською морквою.