Найкраща закрутка жовтня: вигідний та смачний салат з печерицями та кабачками
- Апетитні салати на зиму – козирна карта досвідчених господинь.
- Їх можна готувати не лише з капусти чи перцю, але й з печерицями та кабачками.
Апетитні салати на зиму – козирна карта усіх досвідчених господинь. І готувати їх можна не тільки з капусти чи перцю.
Кабачки та печериці – це ідеальний дует, який гармонійно впишеться навіть на святковий стіл. Ця закрутка цілком по праву може вважатися знахідкою місяця, розповідає 24 Канал з посиланням на рецепт Cookpad.
До речі Вони дійсно бувають ще смачнішими: простий рецепт хрумких огірочків з куркумою
Зверніть увагу!
Страва повинна бути не лише смачною, а й естетично привабливою. Саме найкраще вибирати маленькі печериці – так їх не доведеться різати, і закрутка виглядатиме дуже красиво, радить ютуб-канал "Наші Бесаги".
Як замаринувати печериці з кабачками?
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 3 кілограми нарізаних кабачків;
– 600 грамів тертої моркви;
– 600 грамів нарізаної півкільцями цибулі;
– 1,5 кілограма печериць;
– 150 мілілітрів олії;
– 150 грамів цукру;
– 2 столові ложки солі;
– 500 грамів кетчупу (за бажанням);
– 100 мілілітрів оцту;
– 1 головка часнику;
– 1 столова ложка сушеної зелені.
Приготування:
- На розігрітій олії обсмажте подрібнену цибулю разом із морквою до м’якості.
- Потім додайте нарізані кабачки та гриби, накрийте кришкою й тушкуйте приблизно 15 хвилин.
- Після цього всипте сіль і цукор, добре перемішайте й залиште тушкуватися ще 15 хвилин уже без кришки.
- Потім влийте кетчуп або томатний соус і продовжуйте готувати ще близько 20 хвилин, не накриваючи.
- Наприкінці додайте подрібнений часник, оцет і зелень.
- Перемішайте, потримайте на плиті ще 5 хвилин.
- Готову гарячу масу розкладіть у стерильні банки та щільно закрутіть кришками.
Смачного!
Що зараз готують?
У сезон грибів варто насолоджуватися цими дарами природи.
Наприклад, універсальна підливка з білих грибів перетворить на шедевр будь-який гарнір.