Укр Рус
18 вересня, 09:32
2

Сніданок, який підкорив цілий світ: звідки походить шакшука та як її приготувати

Основні тези
  • Шакшука – це яєчня, приготована в густому томатному соусі.
  • Вона походить з Тунісу, але часто її помилково вважають надбанням єврейської кулінарної культури. 

Шакшука – це оригінальна яєчня, яка входить. до списку найпопулярніших сніданків у світі. Це й не дивно, адже усі інгредієнти створюють просто дивовижну гармонію.

Шакшука – це яєчня, приготована у густому соусу з томатів. Усі вважають її зіркою єврейської кухні, але насправді вона походить з Тунісу та є винаходом бедуїнів, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Кѵеѕтіа smaku.

Читайте також Світове визнання: який ресторан української кухні уперше з'явився у путівнику Мішлен

Втім, саме завдяки ізраїльським господиням та маркетологам шакшука стала відома на весь світ. Беремо прості інгредієнти – і нумо готувати! 

Як приготувати шакшуку? 

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти
– 2 помідори;
– пів столової ложки вершкового або оливкової олії;
– пів зубчика часнику;
– 2 яйця;
– спеції: сіль, свіжомелений перець, щіпка орегано, за бажанням – чилі та кмин.
– Для подачі: свіжий базилік, багет – до смаку.

Приготування

  1. Бланшуйте помідори, зніміть з них шкірку, приберіть плодоніжки, розріжте на четвертинки й наріжте м’якоть невеликими кубиками.
  2. На сковорідці розігрійте оливкову олію або розтопіть вершкове масло. Додайте натертий часник і злегка обсмажте, щоб він віддав аромат.
  3. Викладіть підготовлені помідори, приправте сіллю, перцем та спеціями. Смажте на сильному вогні приблизно 4 хвилини, не перемішуючи, щоб рідина випарувалась, а шматочки залишили форму.
  4. Якщо будете часто мішати, вони перетворяться на пюре.
  5. Додайте яйця, трохи підсоліть і накрийте кришкою. Готуйте близько 3 хвилин, поки білки повністю не схопляться.
  6. Подайте страву гарячою зі свіжим базиліком та хрустким багетом.

Смачного!

А доповнити шакшуку може легкий сезонний салат з огірків. Він готується за 5 хвилин і дарує чудовий смак.