Укр Рус
18 серпня, 17:30
2

Ніяких зайвих калорій: корисна шаурма від Ярославського – сезонний рецепт

Основні тези
  • Шаурма з кабачка – це легка, але водночас поживна страва.
  • Вона не обтяжує, добре засвоюється й підходить для обіду чи перекусу влітку. 

Шаурма – страва, яку легко перетворити з класичного фастфуду на корисний варіант. Використовуючи кабачки замість лаваша, вона може бути і поживною, і ситною.

Шаурма з кабачків ідеально підходить для обіду або ситного літнього перекусу. Всередину можна покласти все, що до смаку, пише 24 Канал з посиланням на українського шеф-кухаря Володимира Ярославського.

Читайте також Швидка й корисна перекуска: чипси з батата, якими ласуєш без почуття провини

Як приготувати шаурму з кабачків?

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 2 великих рулети

Інгредієнти: 
– 3 – 4 молодих кабачки; 
– 250 грамів твердого сиру; 
– 50 грамів пармезану; 
– 250 грамів м'якуші стегна курки; 
– сіль, улюблені спеції, олія; 
– 120 грамів сметани;  
– 60 грамів соусу барбекю чи кетчупу; 
– зернова гірчиця; 
– зелень кінзи, петрушка, кріп; 
– свіжі томати.

Приготування:

  1. Кабачки наріжте товщиною приблизно 2,5 міліметра, на деко покладіть пергамент, трішки змастіть олією і викладіть кружальця кабачка один за одним трохи нахлистом – щоб край одного лежав на краю іншого.
     
  2. Поверх кабачка натріть твердий сир і зверху ще додайте тертого пармезану. Поставте у розігріту на 195 градусів духовку і випікайте до рум'яної скоринки – десь 20 хвилин.
     
  3. Окремо підсмажте куряче стегно нарізане брусочком, з улюбленими спеціями.
     
  4. Готовий запечений пласт кабачків дістаньте з духовки, дайте охолонути. Перегорніть з пергаменту і на внутрішню сторону покладіть сметану, соус барбекю, гірчицю, підсмажену курку, багато зелені та свіжі томати чері.
     
  5. Згорніть все у щільний  рулет – зробіть це в пергаменті, щоб тримав краще форму. Готово. 

Смачного!

Якщо цей рецепт занадто трудомісткий для вас, тоді спробуйте приготувати лінивий кебаб від Ектора. Це справжня знахідка, коли немає часу і сил довго щось готувати.