Чипси з батата – це більш здорова альтернатива традиційним картопляним. Поживні снеки ідеально підходять для сімейних посиденьок або як зручний варіант для перекусу в дорозі, на роботі чи в школі. Рецептом чипсів з батата ділиться 24 Канал з посиланням на Лінія.Інфо.

Читайте також Будете готувати щодня: незвичайні ліниві сосиски у тісті, що вразять результатом

Як приготувати чипси з батата?

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 2 середніх батати;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– сіль – на смак;
– паприка, чорний перець, сушений часник.

Приготування:

  1. Батат ретельно помийте та наріжте тонкими скибками за допомогою ножа або овочечистки.
  2. Занурте скибки у холодну воду на 15 хвилин, щоб видалити надлишок крохмалю. Просушіть паперовими рушниками, щоб чипси вийшли хрусткими.
  3. У великій мисці змішайте скибки батата з оливковою олією, сіллю та спеціями.
  4. Викладіть бататні скибки на деко в один шар, щоб вони не накладалися та випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин, поки чипси не стануть золотистими та хрусткими. Дайте трохи охолонути і насолоджуйтеся.

Смачного!

Теж приготуйте: морквяно-нутовий хумус, який ідеально доповнить будь-яку страву.