Господиням на замітку: додайте ці 2 інгредієнти й деруни вже ніколи не темнітимуть
- Натирання цибулі разом з картоплею запобігає потемнінню картоплі та покращує смак дерунів.
- Додавання сметани до тіста та подача дерунів з соусом із зеленню і часником зберігає колір і покращує смак.
В процесі приготування дерунів господині часто стикаються з однією поширеною проблемою: терта картопля може швидко окислюватися і темніти. Очевидно, що ідеальні деруни вже не вийдуть – як на смак, так і на вигляд.
Тому слід знати деякі хитрощі – всього лиш правильно натерти картоплю. Як це зробити, сьогодні розповідає 24 Канал з посиланням на News24.
Читайте також Ось в чому справа: 3 головних секрети приготування ідеальних сирників
Як правильно подрібнювати картоплю для дерунів
Вибір якісної терки має важливе значення для досягнення бажаної текстури готової страви. Хоча це важливий момент, він не є ключовим.
Експерти рекомендують натирати цибулю на тертці одразу після кожної картоплини. Цей спосіб не тільки підсилює смак дерунів, але й відіграє вирішальну роль у запобіганні потемніння коренеплоду, забезпечуючи чудовий золотистий відтінок у кінцевій страві.
Також додавання двох столових ложок сметани до тіста є ефективним методом збереження привабливого кольору готових дерунів.
До того ж сметана використовується для подачі. Можна додати трохи зелені та часнику для того, щоб зробити сметанний соус ще смачнішим.
Крім того, слід знати, що почорніння часто спричинене взаємодією з повітрям. Щоб уникнути потенційних неприємностей, слід смажити деруни одразу.
А ви знаєте: чому банани швидко чорніють і як правильно їх зберігати.