Укр Рус
22 липня, 17:38
1

Будуть м'які й ніякі на смак: який популярний інгредієнт псує консервовані огірки

Основні тези
  • Надмірна кількість одного популярного інгредієнта при консервуванні може зіпсувати хрусткість огірків, роблячи їх млявими.
  • Для збереження хрусткості рекомендується додавати дубове листя в банку з огірками.

Хрусткі та ароматні консервовані огірки – мрія для багатьох господинь. Однак, бувають випадки, коли відкриваєш банку, а там мляві та не смачні овочі.

Потенційною причиною може бути популярний продукт, який використовують під час консервування. Про що мовиться, розповідає 24 Канал з посиланням на Storinka. Також дізнайтеся, як зробити по-справжньому хрусткі огірки.

Читайте також Буде як свіжа навіть в лютому: ідеальний спосіб заготівлі зелені на зиму

Що зіпсує огірки під час консервації?

В одному з нещодавніх кулінарних відкриттів експерти визначили надмірну кількість часнику як ключовий фактор, що сприяє розм'якшенню огірків – в результаті втрачається хрусткість. Хоча часник відомий тим, що підсилює смак, його помірна кількість має вирішальне значення при включенні в рецепти.

Для тих, хто готує трилітрову банку маринованих огірків, кулінари рекомендують обмежитися всього 1 зубчиком часнику. Додавання більшої кількості часнику може погіршити текстуру овочів.

Як зробити консервовані огірки хрусткими?

Додаючи в банку дубове листя, домашні кулінари можуть зміцнити текстуру огірків. Ця технологія не тільки зберігає хрусткість овочів, але й допомагає запобігти їхньому розм'якшенню під час тривалого зберігання.

Теж цікаво:  який інгредієнт замінити, щоб омлет вийшов ідеальним.