Укр Рус
22 листопада, 21:47
2

Новорічні традиції: що не варто подавати на святковий стіл

Основні тези
  • На новорічний стіл не рекомендується ставити сома, порожнистий хліб, тофу, поламану локшину та залишати тарілку повною їжі, щоб уникнути нещастя та забезпечити достаток у новому році.
  • Серед продуктів, які слід залишити на тарілці для символізації процвітання, є виноград, свинина та квасоля.
  • Білий колір у китайській культурі асоціюється з жалобою, тому рекомендується уникати білих продуктів, таких як рис, яйця чи тофу.
  • Поламана локшина вважається символом скорочення життєвого шляху, тому слід уникати її на новорічному столі.

Існують новорічні звичаї, які диктують, як святкувати Новий рік і чого не варто ставити на стіл. Хтось сприймає їх із недовірою, а хтось щороку ретельно дотримується правил, щоб уникнути можливих негараздів.

Зустріч із близькими, святкові тости, побажання та стіл зі смаколиками – невіддільні атрибути Нового року. Можливо, ви вже складаєте список страв, але перед цим варто дізнатися, яких продуктів краще уникати. Про це розповідає 24 канал з посиланням на Mentalfloss.

Цікаво Тут навіть гурман знайде щось для себе: 10 салатів з крабових паличок

Сом

Деякі люди уникають вживання сомів під час свят. Вважається, що якщо приготувати таку рибу на новорічний стіл, наступний рік може минути у нестатках, "на недоїдках".

Порожнистий хліб

На Новий рік такий хліб може стати символом нещастя. Порожні кишені у хлібі обіцяють біди у прийдешньому році. Тому хліб краще залишити для столу вже після свят.

Тофу

Білий колір у китайській культурі пов’язаний із жалобою та смертю. Тому слід уникати білих продуктів, як-от рис, яйця чи тофу, щоб не притягнути негаразди.

Поламана локшина

Локшина зазвичай вважається символом міцного здоров’я та довголіття, але поламані пасма можуть нести протилежне значення. Існує повір'я, що їсти коротку локшину на Новий рік – до скорочення життєвого шляху.

Повна тарілка їжі

Навіть якщо святковий стіл рясніє наїдками, варто залишити на тарілці трохи їжі. Це символізує процвітання та достаток у прийдешньому році. Особливо це стосується щасливих продуктів – винограду, свинини чи квасолі. Залишивши трішки на тарілці, можна забезпечити собі щасливе майбутнє.

Це так смачно: як приготувати бутерброди з оселедцем та гірчицею, які мають бути на столі.