Ох, ці сирники: чому розпливаються і тануть при смаженні – основні помилки
- Щоб сирники вийшли ідеальними, треба просто дотримувати точної рецептури та уникати поширених помилок.
- Основні помилки приготування сирників: вибір неякісного сиру, недостатня кількість борошна, занадто багато яєць, використання сухофруктів.
Сирники часто стають викликом для господинь, оскільки виходять гумовими, твердими або надто рідкими. Тому кулінари-початківці вважають, що лише шеф-кухарі ресторанів володіють достатнім досвідом, щоб опанувати цю "важку" страву.
Водночас, щоб сирники вийшли ідеальними, треба просто дотримувати точної рецептури та уникати поширених помилок. Що призводить до розтікання, підгорання та поганого смаку сирників розповідає 24 Канал з посиланням на ElegantWoman.
Читайте також Відмінність таки є: у чому різниця між білими та коричневими яйцями
Чому сирники при смаженні розпливаються і тануть
- Неякісний сир
У кулінарній рекомендації для приготування сирників експерти пропонують зупинити свій вибір на нежирному кисломолочному сирі в брикетах, з максимальною жирністю 9%.
- Мало борошна
Борошно має важливе значення для досягнення ідеальної текстури сирників. Згідно з кулінарними рекомендаціями, ідеальне співвідношення – це 2 столові ложки борошна на кожні 200 грамів сиру. Без цього ключового інгредієнта улюблена страва може погано триматися разом.
- Багато яєць
Яйця роблять кисломолочний сир рідким. На масу сиру до 500 грамів достатньо 1 яйця, а краще додати один білок.
Причини, чому не виходять сирники / Фото Unsplash
- Родзинки
Сухофрукти відомі своєю здатністю додавати вологу до різних страв. Тому кулінарні експерти рекомендують пекарям-початківцям з обережністю підходити до використання сухофруктів у сирниках.
А ви знаєте: скільки грамів борошна у склянці.