Прострочився кефір – не біда: швиденько приготуйте з нього шоколадні мафіни
Прострочений кефір не обов'язково викидати. Цей кисломолочний продукт можна переробити не лише на пухкі оладки, а й на ароматні шоколадні мафіни.
За цим рецептом вони вийдуть справжньою насолодою для ласунів. Як приготувати смачні шоколадні мафіни, розповідає 24 Канал з посиланням на Instagram @lizaglinskaya.
Теж цікаво Без муки, зайвого цукру та випікання: готуємо супершвидкий шоколадний пудинг з хурмою
Рецепт шоколадних мафінів
- Час: 35 хвилин
- Порції: 10
Інгредієнти:
– борошно – 250 грамів
– цукор – 100 грамів
– какао-порошок – 50 грамів
– розпушувач – 8 грамів
– сіль – дрібка
– сода – 1/3 чайної ложки
– яйця – 2 штуки
– вершкове масло – 100 грамів
– кефір – 200 мілілітрів
– чорний шоколад – 80 грамів
Приготування:
- Змішайте борошно, розпушувач, соду та сіль – перемішайте. Додайте какао через сито, й знову перемішайте.
- В іншій мисці змішайте яйця, цукор, кефір або йогурт, розтоплене гаряче вершкове масло, перемішайте.
- Додайте суху суміш в мокру, перемішайте так, щоб борошно зволожилося. Тепер шматочки шоколаду.
- Наповніть тістом форми, заповнюючи на 2/3 висоти. Випікайте у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці на 20 хвилин. Охолодіть і лише тоді вийміть з форми.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся як приготувати один з найпопулярніших домашніх десертів – торт "Наполеон".