Прострочився кефір – не біда: швиденько приготуйте з нього шоколадні мафіни

29 листопада 2024, 15:21
Читать новость на русском

Прострочений кефір не обов'язково викидати. Цей кисломолочний продукт можна переробити не лише на пухкі оладки, а й на ароматні шоколадні мафіни.

За цим рецептом вони вийдуть справжньою насолодою для ласунів. Як приготувати смачні шоколадні мафіни, розповідає 24 Канал з посиланням на Instagram @lizaglinskaya.

Теж цікаво Без муки, зайвого цукру та випікання: готуємо супершвидкий шоколадний пудинг з хурмою

Рецепт шоколадних мафінів

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 10

Інгредієнти: 
– борошно – 250 грамів
– цукор – 100 грамів
– какао-порошок – 50 грамів
– розпушувач – 8 грамів
– сіль – дрібка
– сода – 1/3 чайної ложки
– яйця – 2 штуки
– вершкове масло – 100 грамів
– кефір – 200 мілілітрів
– чорний шоколад – 80 грамів

Приготування:

  1. Змішайте борошно, розпушувач, соду та сіль – перемішайте. Додайте какао через сито, й знову перемішайте.
     
  2. В іншій мисці змішайте яйця, цукор, кефір або йогурт, розтоплене гаряче вершкове масло, перемішайте.
     
  3. Додайте суху суміш в мокру, перемішайте так, щоб борошно зволожилося. Тепер шматочки шоколаду.
     
  4. Наповніть тістом форми, заповнюючи на 2/3 висоти. Випікайте у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці на 20 хвилин. Охолодіть і лише тоді вийміть з форми.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся як приготувати один з найпопулярніших домашніх десертів – торт "Наполеон".