Складний, на перший погляд, десерт спекти набагато простіше, ніж класичний бісквіт. А в результаті торт стане окрасою столу і підійде для свята чи буденного чаювання. Класичним рецептом "Наполеону" ділиться 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Без муки, зайвого цукру та випікання: готуємо супершвидкий шоколадний пудинг з хурмою

Рецепт торта "Наполеон"

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 8

Інгредієнти:

для коржів:
– б
– м
– я
– с

для крему:
– м
– я
– ц
– б
– в

Приготування:

  1. Натріть на великій тертці злегка підмерзле вершкове масло. Тоді поєднайте його з борошном та перетріть в крихту.
  2. В масу додайте соду, яйце, сметану та розпушувач. Швидко замісіть тісто, щоб масло не встигло розтанути. Загорніть у харчову плівку та покладіть в холодильник на 1 годину.
  3. Для крему поєднайте у мисці яйця, борошно, ванілін та трохи молока. Перемішайте все до однорідності.
  4. Тоді в антипригарну каструлю налийте молоко та додайте цукор. Доведіть до кипіння. Постійно помішуючи, введіть гаряче молоко в яєчну суміш, перемішайте і поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до загустіння. Накрийте плівкою та поставте в холодне місце, щоб суміш стало густою.
  5. Дістаньте тісто з холодильника, розділіть на 8 частин. Поки розкачуєте одну частину, решту поставте у холодильнику. Кожен шматок кладіть у круг діаметром приблизно 20 сантиметрів та випікайте в розігрітій на 190 градусів духовці до золотистого відтінку.
  6. Тепер перемажте коржі сметанковим кремом. Верхній шар присипте залишками запеченого тіста – покришіть їх.

Для найкращого результату – торт відправте на добу в холодильник. Якщо ж, не втримаєтеся, й вирішите скуштувати швидше, будьте готові, що він не буде таким ніжним. Тож наберіться терпіння!

Сподобався рецепт? Ось ще рецепт ніжного та смачного десерту "Сльози ангела".