Такі смачні, що не встигнуть охолонути: готуємо повітряні й ароматні сирні кульки з дитинства
Джерело:
UA-VestnikПончики, донатси, пампушки – ці пухкі солодкі пиріжки з рум'яною скоринкою підкорюють кожного з нас. І сирні кульки з домашнього сиру, вкриті цукровою пудрою, – не виняток. Їхній аромат закарбувався у пам'яті поряд із теплими дитячими спогадами.
Тож, пропонуємо відтворити сирні кульки й на власній кухні – вони дуже легко готуються, а ще швидше – з'їдаються. Рецептом сирних кульок зі смаком дитинства, поділився UA-Vestnik.
Читайте також Не всі це знають: чи справді потрібно просівати борошно для випічки, чи зійде й так
Сирні кульки з кисломолочного сиру
Час: 30 хвилин
Порції: 2 (35 – 40 штук)
Інгредієнти:
– 500 грамів сиру 9%
– 250 грамів борошна
– 1/4 чайної ложки солі
– 1 чайна ложка соди
– 50 грамів цукру
– 2 яйця
Приготування:
- Візьміть сир і добре його розімніть. Додайте яйця, цукор та сіль. Потім покладіть до суміші соду й гарно розмішайте. Всипте просіяне борошно й замісіть тісто.
- Сформуйте кульки 3 на 4 сантиметри та обваляйте їх у борошні.
- У сотейник або каструлю з товстим дном налийте олії та добре розігрійте її. Занурюйте кульки в олію, так щоб вони повністю були покриті. Смажте по 4 – 5 штук до золотистого кольору на середньому вогні.
- Дістаньте кульки, покладіть на тарілку, застелену паперовим рушником. За бажанням можна обваляти пончики у цукровій пудрі – так ще смачніше!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і шоколадне печиво – найсмачніше, розсипчасте, ароматне, і зі звичайних продуктів.