Тому не слід дивуватися, що в кінцевому результаті випічка не підійметься, або буде забитою. Як непросіяне борошно позначається на якості випічки, відповіли експерти Ukr.Media.

Читайте також Чому млинці погано відстають від сковороди: виправляємо "провтик"

Просіювати чи ні?

Професіонали твердять одноголосно: борошно просівати треба. На те є одразу кілька причин:

  • Насамперед наголошують на забезпеченні безпеки. В сипучих матеріалах іноді можуть бути присутніми сторонні предмети.
  • Неможливо гарантувати відсутність комах, жуків або іншої живності у борошняних виробах.
  • Борошно має тенденцію ущільнюватися під час зберігання через вагу, яку воно несе. Пропускаючись через сито, борошно стає пухким і розсипчастим.
  • Борошно може вбирати вологу з часом. Просіювання борошна не тільки слугує для розпушення, але й відіграє певну роль у його висиханні.

Просіювання борошна має значення і в розмірі порцій. Вимірювання 100 грамів просіяного борошна значно відрізняється від 100 грамів непросіяного. У багатьох рецептах точність має вирішальне значення, і неправильне просіяння борошна може призвести до невдач у випічці.

Якщо хочете бути переконані на 100%, що ваші пиріжки будуть пишними, а в млинцях не буде грудочок, обов'язково просійте борошно.

Є випадки, коли можна не просіювати

Типову процедуру підготовки борошна можна обійти, якщо воно не призначене для випічки. Це особливо актуально для панірування відбивних, посилення котлет або загущення соусів, де потрібна лише невелика кількість борошна.

Експерти рекомендують просіювати борошно, особливо коли купуєте його навалом або на вагу. Хоча борошно, що продається в менших упаковках, зазвичай від одного до двох кілограмів, зазвичай чистіше, просіювання залишається розумним кроком для всіх пекарів, щоб забезпечити найкращі результати.

А ви знали? Часто бісквіт не підіймаються належним чином, утворюються тріщини або залишаються вологими в центрі – чому так відбувається.