Укр Рус
30 квітня, 10:08
2

Ідеальний весняний гарнір: готуємо спаржу по-корейськи з кунжутом

Спаржа може бути як гарніром, так і легкою закускою до будь-яких страв. Готувати її легко, а смак, довершений правильними додатками, підкорює абсолютно усіх.

Корейська кухня останнім часом набирає великої популярності, і це не дивно, адже колоритний смак місцевих страв заворожує. Одна із зірок цієї культури – спаржа з кунжутом, яку 24 Канал пропонує приготувати за рецептом порталу "Смак".

Цікаво Коштує більше за дорогоцінні метали: яка найдорожча їжа в світі і чому в неї така ціна

Рецепт спаржі по-корейськи 

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 400 грамів спаржі;
– 40 мілілітрів кунжутної олії;
– 5 мілілітрів соєвого соусу;
– 20 грамів цукру;
– 15 грамів кунжуту. 

Приготування

  1. У каструлі закип’ятіть воду.
  2. Коли вода закипить, занурте в неї спаржу на 30 секунд, після чого перекладіть у миску з холодною водою, щоб зупинити процес варіння.
  3. Охолоджену спаржу наріжте (можна просто навпіл) і покладіть у глибоку миску.
  4. Для соусу змішайте кунжутну олію, соєвий соус і трохи цукру, добре перемішайте до однорідності.
  5. Полийте спаржу підготовленою заправкою і посипте зверху кунжутним насінням.

Смачного!

Як швидко приготувати спаржу: рецепт, в якому її не треба варити.