Від суші вафель до крабових квітів: що приготувати зі "Сніжного краба"

22 листопада 2024, 10:30
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Страви з морепродуктів зазвичай готують на свята чи важливі сімейні події, а дарма. Потішити себе ароматними креветками, мідіями або сушами варто і в будній день. З морських інгредієнтів можна приготувати велику різноманітність оригінальних закусок і не тільки, які зроблять навіть звичайну вечірню трапезу особливою.

Дуже незвичні, смачні й корисні частування – це про страви з крабовими паличками "Сніжним крабом" та ікрою масаго. Смачно 24 підготував три покрокові рецепти з цими інгредієнтами. Варто взяти на замітку, щоб гарантовано здивувати гостей та рідних.

Читайте також Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктів

Якщо крабові палички – то "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ"

Щоб страви були досконалими, важливо обрати найкращі крабові палички. Мовиться про ТМ "Водний Світ", яка є провідним брендом на українському ринку морепродуктів й завжди гарантує якість та свіжість своєї продукції.

"Водний Світ" – вже понад два десятиліття залишається лідером у галузі та має широкий асортимент продукції. Популярні крабові палички, різноманітні пресерви, ароматні намазки та заморожені морепродукти – кожен знайде ідеальні інгредієнти для своїх особливих страв. Зокрема, гурмани часто обирають "Сніжний краб". Це, без сумніву, – смачний бестселер бренду.

А що ж приготувати з крабовими паличками "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ"? Неординарні рецепти – далі в матеріалі.

Суші вафлі зі "Сніжним крабом" та ікрою масаго

  • Час: 40 – 50 хвилин
  • Порції: 4

Суші можна не крутити, а зробити з них вафлі / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– рис для суші – 200 грамів
– вода – 240 мілілітрів
– яблучний або рисовий оцет – 30 мілілітрів
– цукор – 1 столова ложка
– сіль – 1 чайна ложка
– крем-сир – 150 грамів
– огірок – 1 штука
– авокадо – 1 штука
– малосолений лосось – 60 грамів
– крабові палички "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ" – 150 грамів
– майонез – 3 столові ложки
– гострий соус – 1 чайна ложка
– лист норі – 1 штука
– ікра масаго від ТМ "Водний Світ" – 4 чайні ложки
– кунжут – для подачі ⠀


Приготування:

  1. Рис ретельно промити водою декілька разів, поки вона не стане прозорою. Залити чистою водою та довести до кипіння. Варити 15 хвилин, не піднімаючи кришку.

  2. Зняти рис з вогню та дати йому постояти ще 15 хвилин під кришкою.

  3. Для заправки рису підігріти оцет, додати цукор з сіллю та перемішати до їх розчинення. Додати заправку до теплого рису, перемішати та охолодити його.

  4. Вафельницю змастити олією, викласти рис та готувати до золотистої скоринки.

  5. Тепер перейти до приготування начинки – змастити вафлі крем-сиром, викласти огірок, авокадо та слайси риби. "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ" розібрати на волокна та викласти поверх начинки.

  6. Фінальний штрих – соуси, кунжут та подрібнений лист норі. Щоб зробити смак ще яскравішим, варто додати ікру масаго від ТМ "Водний Світ".

Як приготувати суші вафлі: дивіться відео

Крабові квіти з "Сніжним крабом" та ікрою масаго

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4

Канапе з крабовими паличками / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– крабові палички "Сніжний краб" від ТМ "Водний світ" – 200 грамів
– тостовий хліб – 4 скибки
– авокадо – 0,5 штуки
– крем-сир – 1 упаковка
– ікра масаго ТМ "Водний світ" – для подачі
– кунжут – до смаку

Дивіться, як зробити крабові квіти: відео 

Приготування:

  1. На тостовому хлібі зробити надрізи та повторити квітку, як на відео.

  2. Викласти хлібні заготовки на деко та запекти приблизно 10 хвилин у духовці при температурі 190 градусів.

  3. Тим часом "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ" розібрати на волокна та змішати з крем-сиром.

  4. Витягнути хліб й починати наповнення. В серединки покласти по ложечці крем-сиру, скибочки авокадо та ікри масаго від ТМ "Водний Світ". Присипати кунжутом.

Котлети зі "Сніжного краба"

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 4

Крабові котлети зі "Сніжним крабом" / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– твердий сир – 200 грамів
– яйця – 2 штуки (одне сире, одне варене)
– крабові палички "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ" – 250 грамів
– сіль, перець – до смаку
– панірувальні сухарі

Приготування:

  1. Крабові палички "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ" натерти на терці або дрібно порізати. Те саме зробити із вареним яйцем та твердим сиром. Все ретельно перемішати у мисці – крабовий фарш готовий.

  2. Тоді до маси додати сире яйце та знову перемішати. Важливо: на цьому етапі не забути посолити, поперчити та додати улюблені спеції.

  3. Вологими руками сформувати котлети із кульок. Обваляти їх у панірувальних сухарях та викласти на сковорідку з олією або вершковим маслом. Смажити до золотистої скоринки з обох сторін.

За бажанням можна прикрасити крабові котлетки ікрою масаго ТМ "Водний Світ".

Як приготувати крабові котлети: дивіться відео

Смачного!