Від суші вафель до крабових квітів: що приготувати зі "Сніжного краба"
Страви з морепродуктів зазвичай готують на свята чи важливі сімейні події, а дарма. Потішити себе ароматними креветками, мідіями або сушами варто і в будній день. З морських інгредієнтів можна приготувати велику різноманітність оригінальних закусок і не тільки, які зроблять навіть звичайну вечірню трапезу особливою.
Дуже незвичні, смачні й корисні частування – це про страви з крабовими паличками "Сніжним крабом" та ікрою масаго. Смачно 24 підготував три покрокові рецепти з цими інгредієнтами. Варто взяти на замітку, щоб гарантовано здивувати гостей та рідних.
Читайте також Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктів
Якщо крабові палички – то "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ"
Щоб страви були досконалими, важливо обрати найкращі крабові палички. Мовиться про ТМ "Водний Світ", яка є провідним брендом на українському ринку морепродуктів й завжди гарантує якість та свіжість своєї продукції.
"Водний Світ" – вже понад два десятиліття залишається лідером у галузі та має широкий асортимент продукції. Популярні крабові палички, різноманітні пресерви, ароматні намазки та заморожені морепродукти – кожен знайде ідеальні інгредієнти для своїх особливих страв. Зокрема, гурмани часто обирають "Сніжний краб". Це, без сумніву, – смачний бестселер бренду.
А що ж приготувати з крабовими паличками "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ"? Неординарні рецепти – далі в матеріалі.
Суші вафлі зі "Сніжним крабом" та ікрою масаго
- Час: 40 – 50 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– рис для суші – 200 грамів
– вода – 240 мілілітрів
– яблучний або рисовий оцет – 30 мілілітрів
– цукор – 1 столова ложка
– сіль – 1 чайна ложка
– крем-сир – 150 грамів
– огірок – 1 штука
– авокадо – 1 штука
– малосолений лосось – 60 грамів
– крабові палички "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ" – 150 грамів
– майонез – 3 столові ложки
– гострий соус – 1 чайна ложка
– лист норі – 1 штука
– ікра масаго від ТМ "Водний Світ" – 4 чайні ложки
– кунжут – для подачі ⠀
Приготування:
Рис ретельно промити водою декілька разів, поки вона не стане прозорою. Залити чистою водою та довести до кипіння. Варити 15 хвилин, не піднімаючи кришку.
Зняти рис з вогню та дати йому постояти ще 15 хвилин під кришкою.
Для заправки рису підігріти оцет, додати цукор з сіллю та перемішати до їх розчинення. Додати заправку до теплого рису, перемішати та охолодити його.
Вафельницю змастити олією, викласти рис та готувати до золотистої скоринки.
Тепер перейти до приготування начинки – змастити вафлі крем-сиром, викласти огірок, авокадо та слайси риби. "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ" розібрати на волокна та викласти поверх начинки.
Фінальний штрих – соуси, кунжут та подрібнений лист норі. Щоб зробити смак ще яскравішим, варто додати ікру масаго від ТМ "Водний Світ".
Як приготувати суші вафлі: дивіться відео
Крабові квіти з "Сніжним крабом" та ікрою масаго
- Час: 20 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– крабові палички "Сніжний краб" від ТМ "Водний світ" – 200 грамів
– тостовий хліб – 4 скибки
– авокадо – 0,5 штуки
– крем-сир – 1 упаковка
– ікра масаго ТМ "Водний світ" – для подачі
– кунжут – до смаку
Дивіться, як зробити крабові квіти: відео
Приготування:
На тостовому хлібі зробити надрізи та повторити квітку, як на відео.
Викласти хлібні заготовки на деко та запекти приблизно 10 хвилин у духовці при температурі 190 градусів.
Тим часом "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ" розібрати на волокна та змішати з крем-сиром.
Витягнути хліб й починати наповнення. В серединки покласти по ложечці крем-сиру, скибочки авокадо та ікри масаго від ТМ "Водний Світ". Присипати кунжутом.
Котлети зі "Сніжного краба"
- Час: 15 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– твердий сир – 200 грамів
– яйця – 2 штуки (одне сире, одне варене)
– крабові палички "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ" – 250 грамів
– сіль, перець – до смаку
– панірувальні сухарі
Приготування:
Крабові палички "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ" натерти на терці або дрібно порізати. Те саме зробити із вареним яйцем та твердим сиром. Все ретельно перемішати у мисці – крабовий фарш готовий.
Тоді до маси додати сире яйце та знову перемішати. Важливо: на цьому етапі не забути посолити, поперчити та додати улюблені спеції.
Вологими руками сформувати котлети із кульок. Обваляти їх у панірувальних сухарях та викласти на сковорідку з олією або вершковим маслом. Смажити до золотистої скоринки з обох сторін.
За бажанням можна прикрасити крабові котлетки ікрою масаго ТМ "Водний Світ".
Як приготувати крабові котлети: дивіться відео
Смачного!