Однак Японія може похвалитися багатою колекцією й інших рецептів, особливо тоді, коли справа доходить до океанських інгредієнтів.

Буде смачно Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря

Пікантність у поєднанні із солодкавістю та ніжністю – так можна схарактеризувати японські страви. Смачно 24 розібрався в меню країни й виділив 4 рецепти, які неодмінно сподобаються всім та водночас здивують небанальністю.

Якісні інгредієнти – неперевершений результат

Перед тим, як зануритися в рецепти, важливо зосередитись на виборі якісних інгредієнтів. Інакше результат страви може бути провальним, що потенційно відіб'є бажання готувати в майбутньому. Щоб уникнути таких невдач, варто обирати морепродукти від перевірених постачальників, таких як ТМ "Водний Світ".

Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктів
"Сніжний краб" – ідеальний інгредієнт для японських страв / Фото "Водний Світ"

За 23 роки роботи бренд чудово зарекомендував себе та став визнаним лідером українського ринку сурімі та морепродуктів. Основна мета компанії – щодня дарувати споживачам користь моря через смачну та свіжу продукцію.

Різноманітний асортимент бренду включає крабові палички, пресерви, намазки та заморожені морепродукти. Тож кожен зможе задовольнити свої уподобання.

Продукція "Водного Світу" – популярна не лише в Україні. Її успішно експортують на міжнародний ринок, зокрема в США, Канаду, Ізраїль, Грузію, Молдову, Німеччину, Польщу та країни Балтії.

Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктів
Ікра масаго – не лише прикраса, а й чудовий смак / Фото "Водний Світ"

А що приготувати з морепродуктами "Водний Світ" – розповідаємо далі.

Закуска зі "Сніжним крабом"

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 4

Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктів
Приготуйте закуску зі "Сніжним крабом" / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 300 грамів крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– 200 грамів креветок ТМ "Водний Світ";
– 2 яйця;
– 1 огірок;
– 1 авокадо;
– 2 столові ложки майонезу.

Приготування:

  1. Розберіть крабові палички на волокна та наріжте.
  2. Подрібніть огірок, авокадо та відварені яйця, додайте ложку майонезу та перемішайте.
  3. Попрацюйте над подачею – візьміть форму-кільце чи зробіть її власноруч з фольги, викладіть туди закуску.
  4. Подавайте на стіл, прикрасивши відвареними та очищеними креветками "Водний Світ", а також нарізаним на кубики авокадо. Окрім цього, зверху можна додати гілочку петрушки.

Дивіться, як приготувати закуску зі "Сніжним крабом": відео

Тако-суші зі "Сніжним крабом" та ікрою масаго

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 8

Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктівСпробуйте приготувати тако-суші / Фото Shutterstock

Інгредієнти для суші:
– 100 грамів рису для суші;
– 140 мілілітрів води;
– 40 грамів рисового оцту;
– 30 грамів цукру;
– 4 грами солі.
Для начинки:
– 250 грамів крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– по 40 грамів червоної та чорної ікри масаго ТМ "Водний Світ";
– 80 грамів майонезу;
– 10 грамів соусу шрірача;
– 100 грамів огірків;
– 100 грамів авокадо;
– 20 грамів зеленої цибулі.
Для темпури:
– 100 грамів борошна темпура;
– 150 мілілітрів води;
– 3 листи норі.

Приготування:

  1. Спершу – рис. Промийте крупу 5 разів, залийте водою і поставте на середній вогонь. Коли закипить, зменште полум'я до мінімального, накрийте кришкою і варіть 20 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і залиште рис під кришкою ще на 10 хвилин.
  2. Окремо в каструльці поєднайте оцет, цукор та сіль. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до однорідності. Вилийте заправку в рис та перемішайте.
  3. Розпочніть готувати начинку. Крабові палички "Водний Світ" дрібно наріжте, додайте до них червону та чорну ікру масаго "Водний Світ", майонез, соус шрірача та перемішайте.
  4. Залишилося приготувати темпуру. Борошно замішайте з холодною водою і дайте йому постояти в холодильнику 30 хвилин.
  5. Норі розріжте на 4 частини, щоб вийшли рівні квадрати. Розігрійте олію шаром в 1 сантиметр до 180 градусів.
  6. Змочіть лист норі з однієї сторони в тісто і обсмажте до золотавої скоринки. Переверніть на іншу сторону ще на хвилину. Приберіть зайвий жир серветкою й скрутіть лист навпіл, поки він ще теплий.
  7. Сформуйте страву. На тако з норі викладіть трохи рису, слайс огірка та авокадо. Зробіть з начинки овал та прикрасьте зеленою цибулею.

Дивіться, як приготувати тако-суші: відео

Гункани зі "Сніжним крабом" і рибкою

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 2

Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктів
Такі гункани сподобаються всім / Фото "Водний Світ"

Інгредієнти:
– 150 грамів рису;
– 40 грамів рисового оцту;
– 1 столова ложка цукру;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 2 довгі огірки;
– 80 грамів крем-сиру;
– 125 грамів крабових паличок "Сніжний Краб" від ТМ "Водний Світ";
– 1 чайна ложка соусу солодкий чилі;
– 100 грамів червоної риби;
– 30 – 40 грамів ікри масаго ТМ "Водний Світ".

Приготування:

  1. Рис промийте 5 – 6 разів до чистої води. Залийте 180 грамами води та варіть під закритою кришкою на мінімальному вогні 15 хвилин після закипання. Не відкривайте кришку ще 15 хвилин.
  2. Для заправки з'єднайте оцет, цукор та сіль. Заправте рис, перемішайте та охолодіть.
  3. Рис з'єднайте з нарізаними норі та перемішайте.
  4. Довгі гладкі огірки овочечисткою наріжте на довгі слайси. Просушіть паперовими рушничками.
  5. Для начинок з'єднайте крабові палички чи нарізану рибу з 1 чайною ложкою крем-сиру, масаго і солодкого чилі.
  6. Слайс огірка змастіть сиром, викладіть 1 столову ложку рису, загорніть і зверху викладіть начинку.

Дивіться, як приготувати гункани: відео

Суші-мафіни зі "Сніжним крабом"

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 8

Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктів
Приготуйте ці смачні суші-мафіни / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 200 грамів звареного рису для суші;
– 2 чайні ложки оцту;
– дрібка солі та цукру;
– 4 – 5 крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– 1 авокадо;
– 1 огірок;
– 30 – 40 грамів твердого сиру;
– 2 – 3 столові ложки крем-сиру або майонезу;
– 2 листи норі;
– ікра масаго та кунжут за бажанням.

Приготування:

  1. До попередньо відвареного рису додайте оцет, сіль та цукор. Перемішайте та відкладіть.
  2. Крабові палички "Водний Світ" розділіть на волокна, наріжте огірок та авокадо.
  3. У суміш із рису додайте крабові волокна та натертий твердий сир. Тоді за допомогою крем-сиру чи майонезу поєднайте все до однорідності.
  4. Візьміть форму для випікання кексів. Розріжте 2 листи норі на 8 квадратиків. Кожен з них помістіть у форму та викладіть зверху начинку. Випікайте 10 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
  5. Дістаньте суші-мафіни та викладіть зверху нарізані авокадо та огірок. За бажанням прикрасьте ікрою масаго "Водний Світ" та кунжутом.

Дивіться, як приготувати суші-мафіни: відео

Смачного!