Геловін вже на порозі – "солодощі чи життя": готуємо пряники, кекси, зефір, домашні цукерки
Щороку в ніч із 31 жовтня на 1 листопада багато людей відзначають Геловін. Шанувальники моторошного свята одягають костюми казкових персонажів, прикрашають свої домівки святковими декораціями та створюють тематичні десерти.
Навіть, якщо ви не відзначаєте цей день, то порадувати свою сім'ю цікавими смаколиками варто. Це може бути різноманітна випічка у вигляді привидів, гарбузиків з обличчями і навіть кігті. Смачно 24 зібрав 4 класних ідеї десертів на Геловін.
Спробуйте також Жахливе, але страшенно смачне: готуємо печиво "Пальці відьми" – ідеальний десерт на Геловін
Солодощі на Геловін
- Печиво "Кривава посмішка Дракули"
Інгредієнти:
– крихке печиво
– мінізефір
– ванільне морозиво
– червоний харчовий барвник
– мигдальні пластівці для декорування
Приготування:
- Розріжте печиво наполовину. Для цього краще купити велике печиво, яке не дуже кришиться. Додайте до морозива червоний барвник. Намастіть кожну половинку печива "кривавим морозивом".
- На одну половинку печива виставте мінізефір. Це й будуть зуби Дракули. Накрийте іншою половинкою печива.
- Щоб зробити ікла – вставте між зефірками пластівці з мигдалю. І подавайте до столу!
Зважайте, що морозиво може танути. Тож таке печиво краще не готувати заздалегідь, а подавати одразу.
Печиво "Кривава посмішка Дракули" / Скриншот з відео
- Кекси "Павутинка"
Інгредієнти на 9 штук:
для тіста:
– пшеничне борошно – 125 грамів
– какао-порошок – 25 грамів
– молоко – 8 столових ложок
– яйце куряче – 1 штука
– цукрова пудра – 150 грамів
– масло вершкове – 150 грамів
– розпушувач – 1,5 чайної ложки
для сирної глазурі:
– вершковий сир – 50 грамів
– цукрова пудра – 125 грамів
– олія вершкове – 25 грамів
– ванільна есенція – 0,5 чайної ложки
для шоколадної глазурі:
– какао-порошок – 1 столова ложка
– цукрова пудра – 25 грамів
Приготування:
- Підготуйте формочки для випікання кексів, увімкніть духовку та розігрійте її до 180 градусів.
- Всипте в глибоку миску борошно, цукор, розпушувач, какао. Вершкове масло (кімнатної температури) додайте до цих інгредієнтів і збийте до отримання однорідної суміші.
- Повільно додавайте молоко та яйце, продовжуйте перемішувати. Тісто має вийти однорідним і досить густим. Помістіть суміш у форми (вони мають бути заповнені не більше ніж на 2/3) та відправте їх у духовку на 25 хвилин. Дістаньте та залиште остигати.
- Для отримання сирної глазурі збийте суміш з олії, вершкового сиру, ванілі та цукрової пудри. Коли вона охолоне, нанесіть її на кекси, трохи відступивши від країв.
- Приготуйте шоколадну глазур: змішайте в мисці какао-порошок, цукрову пудру та воду (близько 2 столових ложок). Повинна вийти блискуча гладка суміш. Помістіть глазур у кондитерський мішок і за його допомогою нанесіть суміш по краях кексів, а потім за допомогою зубочистки намалюйте павутину.
Подавати випічку можна вже за 20 хвилин, коли глазур повністю застигне.
- Зефірні "чоловічки" в шоколаді
Інгредієнти:
– зефір
– палички від льодяників
– білий шоколад
– зелений харчовий барвник
– шоколадна посипка
– їстівні очі
Приготування:
- Розтопіть шоколад та додайте зелений барвник.
- Зефір нанизуйте на палички від льодяників. І занурте в шоколад.
- Тоді обваляйте в шоколадній посипці та прикріпіть очі. Готово!
Цікаво Шоколадний торт на Геловін: моторошний і дуже смачний
- Цукерки з гарбуза
Інгредієнти:
– гарбузове пюре – 100 грамів
– крем-сир – 150 грамів
– згущене молоко – 150 грамів
– білий шоколад – 50 грамів
– вершкове масло – 15 грамів
– кориця, імбир, мускатний горіх, гвоздика
– дрібка солі
– помаранчевий барвник (за бажанням)
– печиво – 200 грамів
– цукор та шоколад – для подачі
Приготування:
- Гарбуз очистьте від шкірки, наріжте середнім кубиком і запечіть в духовці за температури 180 – 200 градусів близько 40 – 60 хвилин. М'якуш гарбуза збийте за допомогою блендера, потім охолодіть його.
- У гарбузове пюре додайте крем-сир, згущене молоко, білий шоколад, вершкове масло, барвник, спеції. Поставте на плиту і перемішайте, поки не вийде однорідна суміш.
- Додайте подрібнене печиво, перемішайте. Вилийте у форму та відправте в холодильник на кілька годин.
- Тоді дістаньте та сформуйте невеликі кульки. Обваліть їх у цукрі й за допомогою нитки надайте форму гарбуза. Декоруйте шматочком шоколаду.
Цукерки з гарбуза на Геловін / Скриншот з каналу "ЩОСЬ Смачненьке"
Смачного!