Навіть, якщо ви не відзначаєте цей день, то порадувати свою сім'ю цікавими смаколиками варто. Це може бути різноманітна випічка у вигляді привидів, гарбузиків з обличчями і навіть кігті. Смачно 24 зібрав 4 класних ідеї десертів на Геловін.
Спробуйте також Жахливе, але страшенно смачне: готуємо печиво "Пальці відьми" – ідеальний десерт на Геловін
Солодощі на Геловін
- Печиво "Кривава посмішка Дракули"
Інгредієнти:
– крихке печиво
– мінізефір
– ванільне морозиво
– червоний харчовий барвник
– мигдальні пластівці для декорування
Приготування:
- Розріжте печиво наполовину. Для цього краще купити велике печиво, яке не дуже кришиться. Додайте до морозива червоний барвник. Намастіть кожну половинку печива "кривавим морозивом".
- На одну половинку печива виставте мінізефір. Це й будуть зуби Дракули. Накрийте іншою половинкою печива.
- Щоб зробити ікла – вставте між зефірками пластівці з мигдалю. І подавайте до столу!
Зважайте, що морозиво може танути. Тож таке печиво краще не готувати заздалегідь, а подавати одразу.
Печиво "Кривава посмішка Дракули" / Скриншот з відео
- Кекси "Павутинка"
Інгредієнти на 9 штук:
для тіста:
– пшеничне борошно – 125 грамів
– какао-порошок – 25 грамів
– молоко – 8 столових ложок
– яйце куряче – 1 штука
– цукрова пудра – 150 грамів
– масло вершкове – 150 грамів
– розпушувач – 1,5 чайної ложки
для сирної глазурі:
– вершковий сир – 50 грамів
– цукрова пудра – 125 грамів
– олія вершкове – 25 грамів
– ванільна есенція – 0,5 чайної ложки
для шоколадної глазурі:
– какао-порошок – 1 столова ложка
– цукрова пудра – 25 грамів
Приготування:
- Підготуйте формочки для випікання кексів, увімкніть духовку та розігрійте її до 180 градусів.
- Всипте в глибоку миску борошно, цукор, розпушувач, какао. Вершкове масло (кімнатної температури) додайте до цих інгредієнтів і збийте до отримання однорідної суміші.
- Повільно додавайте молоко та яйце, продовжуйте перемішувати. Тісто має вийти однорідним і досить густим. Помістіть суміш у форми (вони мають бути заповнені не більше ніж на 2/3) та відправте їх у духовку на 25 хвилин. Дістаньте та залиште остигати.
- Для отримання сирної глазурі збийте суміш з олії, вершкового сиру, ванілі та цукрової пудри. Коли вона охолоне, нанесіть її на кекси, трохи відступивши від країв.
- Приготуйте шоколадну глазур: змішайте в мисці какао-порошок, цукрову пудру та воду (близько 2 столових ложок). Повинна вийти блискуча гладка суміш. Помістіть глазур у кондитерський мішок і за його допомогою нанесіть суміш по краях кексів, а потім за допомогою зубочистки намалюйте павутину.
Кекси "Павутинка" / Фото kondishop.com.ua
Подавати випічку можна вже за 20 хвилин, коли глазур повністю застигне.
- Зефірні "чоловічки" в шоколаді
Інгредієнти:
– зефір
– палички від льодяників
– білий шоколад
– зелений харчовий барвник
– шоколадна посипка
– їстівні очі
Приготування:
- Розтопіть шоколад та додайте зелений барвник.
- Зефір нанизуйте на палички від льодяників. І занурте в шоколад.
- Тоді обваляйте в шоколадній посипці та прикріпіть очі. Готово!
Цікаво Шоколадний торт на Геловін: моторошний і дуже смачний
- Цукерки з гарбуза
Інгредієнти:
– гарбузове пюре – 100 грамів
– крем-сир – 150 грамів
– згущене молоко – 150 грамів
– білий шоколад – 50 грамів
– вершкове масло – 15 грамів
– кориця, імбир, мускатний горіх, гвоздика
– дрібка солі
– помаранчевий барвник (за бажанням)
– печиво – 200 грамів
– цукор та шоколад – для подачі
Приготування:
- Гарбуз очистьте від шкірки, наріжте середнім кубиком і запечіть в духовці за температури 180 – 200 градусів близько 40 – 60 хвилин. М'якуш гарбуза збийте за допомогою блендера, потім охолодіть його.
- У гарбузове пюре додайте крем-сир, згущене молоко, білий шоколад, вершкове масло, барвник, спеції. Поставте на плиту і перемішайте, поки не вийде однорідна суміш.
- Додайте подрібнене печиво, перемішайте. Вилийте у форму та відправте в холодильник на кілька годин.
- Тоді дістаньте та сформуйте невеликі кульки. Обваліть їх у цукрі й за допомогою нитки надайте форму гарбуза. Декоруйте шматочком шоколаду.
Цукерки з гарбуза на Геловін / Скриншот з каналу "ЩОСЬ Смачненьке"
Смачного!